Nieuwe galerie brengt ook nieuw leven in de wijk

HOOFDDDORP Wethouder Steffens - van de Water heeft vrijdagmiddag de nieuwe Galerie De Tuinkamer in de Wilsonstraat in Hoofddorp geopend. Volgens de wethouder een toonbeeld van nieuwe zorg, je droom waar maken en nieuw leven toevoegen aan een woonomgeving.

De woonwijk Pax is sinds vrijdag 23 september een locatie rijker waar kunstenaars hun werk kunnen exposeren, kunstliefhebbers bij elkaar kunnen komen om van (wisselende vormen van) kunst te genieten en de hoofdbewoners kunnen blijven wonen ook als zij zorg nodig hebben. Maar, en dat is de belangrijkste reden waarom de wethouder Galerie De Tuinkamer offcieel wilde openen, door een nieuw initiatief is een domino-effect aan ontmoetingen, gesprekken en activiteiten in de wijk ontstaan.

"Mensen moeten zelf de wijk kleuren", aldus de wethouder die zich door de initiatiefnemers en kunstenaars liet informeren, "en daar is dit een mooi voorbeeld van. Doordat twee mensen, in dit geval Els en Piet Dees, hun droom hebben waar gemaakt, is een beweging op gang gezet met meerdere positieve gevolgen. Genieten van kunst, genieten van de rust en genieten van een gesprek. En dat allemaal op één plek."

Voor meer informatie over Galerie De Tuinkamer, de exposanten en de openingstijden, zie www.galeriedetuinkamer.nl'.