• pr
  • pr

Opzwepende en melodieuze middag met de Benonies

HOOFDDORP De Benonies spelen vrolijke en melancholieke, opzwepende en melodieuze muziek, vaak afkomstig uit de prachtige Italiaanse films van vooral Fellini. Deze muziek, gecomponeerd door Nino Rota, is een mengeling van circus, dorpsharmoniekapel, jazz, en operamuziek. Wie herinnert zich niet de onvergetelijke muziek uit La Strada of de dreigend, melancholieke filmmuziek van Nino Rota uit The Godfather? Het is deze muziek die de Benonies brengen en voor de pauze ziet u er ook beelden bij. 

In 1983 richtten enkele conservatoriumstudenten samen met een tweetal beeldend kunstenaars een bandje op. Het repertoire bestaat onder meer klezmer, muziek uit Zuid Amerika en uit de Balkan. Maar ook met liederen uit de Duitse theatermuziek van twintiger en dertiger jaren uit de twintigste eeuw. De leukste muziek gespeeld door de kleinste Big Band van Nederland. Nu, ruim dertig jaar later, bestaan de Benonies nog steeds. Er is talloze malen opgetreden op feesten, exposities, bruiloften, filmfestivals, voor kroonprinsen en premiers, tijdens uitbundige Italiaanse diners, in kastelen en musea. De band is nog springlevend en heeft inmiddels al twee albums uitgebracht.

Met: Marianne Selleger (zang), Joost van Son (accordeon), Eefje Benning (klarinet), Titus Dekker (altsaxofoon), Hans Terhorst (gitaar), Harm Wijntjes (contrabas) en Dirk Jan de Koning (slagwerk).

De Meerse kleine zaal

Zondag 19 maart - 15 uur

www.demeerse.nl