• Bob_Bronshoff

Paul de Munnik speelt ijzersterk album Nieuw

HOOFDDORP Maak kennis met het eigen werk van Paul de Munnik. Vijfentwintig jaar lang is hij onderdeel geweest van een duo, maar in het voorjaar van 2016 presenteerde Paul zijn eerste solo album Nieuw, met 15 nieuwe eigen liedjes waaronder de single Wees de Lente. Hij heeft de wortels opgezocht van waaruit hij ooit begon. Songs die vertrouwd en toch nieuw klinken. Blues, Rock, Pop, Folk, Chanson, het komt allemaal voorbij. Alleen dit keer dus niet als duo, niet met band. Nee, hij staat alleen. Geen vangnet. Alleen een piano, een gitaar, liedjes en een stem. AD: "Op Nieuw laat Paul de Munnik zijn voorliefde voor blues, chansons en folkmuziek de vrije loop. Het leidt tot een fraai, gevarieerd nederpopalbum in de geest van niemand minder dan wijlen Maarten van Roozendaal en Bram Vermeulen."

Tijdens de laatste tour, Naam, en na het uit elkaar gaan van Acda en De Munnik schreef Paul een groot aantal nieuwe songs. Eind september 2015 vertrok hij met een zak vol liedjes naar de befaamde ICP-studio in Brussel. Een plek waarvan je weet: zet een paar microfoons in de ruimte en het komt voor elkaar. De inspiratie druipt er van de muren. Twee weken lang zat hij daar, onder bezielende leiding van gitarist en producer Wouter Planteijdt. Met 15 songs kwamen ze de studio uit en dat heeft een prachtig album opgeleverd.

Deze try-out is te zien op donderdag 20 oktober om 20.30 uur in De Meerse. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.demeerse.nl of via de kassa van De Meerse, telefoon 023 55 63 707

De Meerse kleine zaal

Donderdag 20 oktober- 20.30 uur

www.demeerse.nl