'Pop it Up' in Galerie Happy Art

HOOFDDORP Galerie Happy Art presenteert een expositie met als thema de Amerikaanse Popart. Popart is een kunststroming, in Engeland midden jaren vijftig ontstaan en in de jaren zestig in Amerika tot opzienbarende bloei gekomen, waarin alledaagse elementen uit de moderne consumptiemaatschappij en uit de populaire massacultuur, zoals fragmenten uit tijdschriften, films en reclame, in harde schreeuwende kleuren worden uitgebeeld.

Tijdens de Open atelier dagen van Atelier Franz Bodner en Galerie Happy Art, op zaterdag 1 en zondag 2 oktober start de expositie met Popart helden van deze tijd: Romero Britto en Peter Marco. Romero Britto is geboren in Brazilië, zijn grote doorbraak kreeg hij door zijn schilderijen van Absolut Vodka. Britto's kunstwerken worden inmiddels wereldwijd verkocht. Charles Fazzino en James Rizzi zijn samen, "de top" van de Amerikaanse 3-D Popart. Peter Marco's mix van klassieke pop met Keith Haring-achtige levensvreugde trok snel de aandacht. Burton Morris: "Paparazzi", "Coffee break", uit Amerikaanse successerie Friends en de poster van "Uncle Sam" zijn de bekendste in Nederland.

De expositie loopt van 1 oktober tot en met 15 november in Galerie Happy Art aan de Graftermeerstraat 20. Meer informatie via www.galeriehappyart.nl.