• Joy4Jazz

    Rob Poppen
  • Jester Jazzband

    Natasha Hulsebosch

Regionaal jazztalent in Meer Jazz Café

NIEUW-VENNEP In De Rustende Jager is op zondag 18 maart weer een van de leukere jazzmiddagen in het Meer Jazz Café. Drie regionale amateurbands staan op het programma, de ene nog gedrevener en enthousiaster dan de andere. Van 15.15 uur (dus vijftien minuten eerder dan gebruikelijk) tot 18.00 uur laten zij horen wat ze zoal in huis hebben en wat er in de toekomst van hen mag worden verwacht. Het zijn Jesters Jazzband, Joy4Jazz en onze onvolprezen Big Band Haarlemmermeer o.l.v. Paul Beugels.

JESTERS JAZZBAND Jesters Jazzband, niet voor een gat te vangen, speelt jazz, fusion en blues. Jazzton – jawel! -Hulsebosch (zang en saxofoon), Sonny Ray (gitaar), Daan Tonies (basgitaar) en Boris Weijers (drums) zijn duidelijk beïnvloed door jazzlegendes als Wes Montgomery en Chet Baker, terwijl ook Roy Hargrove, Herbie Hancock en singer-songwriter John Mayer hun sporen hebben achter gelaten. De Jesters kennen elkaar al van de middelbare school, maar pas enkele jaren later en heel wat verschillende jamsessies verder is de huidige Jesters Jazzband ontstaan.  Zondag 18 maart van 15.15 – 16.00 uur.

JOY4JAZZ Plezier alom, de naam zegt het al. Het verrassende  repertoire van het vijfkoppige Joy4Jazz is heel uiteenlopend, van pure (concert)jazz tot latin. De bandleden zijn: gitarist, leider en arrangeur is Rob Poppen, Evert Breman op (zelfgebouwde!) basgitaar, saxofonist en zanger Bart Vreeken, Robert van Bussel op keyboard/piano (na zijn pensioen alsnog afgestudeerd in de muziekwetenschap) en Martin Gravemaker op drums. Zondag 18 maart van 16.15 – 17.00 uur.

BIG BAND HAARLEMMERMEER Al bijna vijftien jaar timmert Big Band Haarlemmermeer, het vlaggenschip van Pier K, aan de muzikale weg. Onder bezielende leiding van docent Paul Beugels worden allerlei muzikale stromingen ten gehore gebracht, van de bekende Glenn Millerdeunen tot Braziliaanse latin en van rhythm & blues tot rock 'n' roll. Ook nummers van Brian Setzer, Ray Charles en Georgie Fame zijn altijd goed voor een volle dansvloer. De Big Band Haarlemmermeer is van alle markten thuis! Zondag 18 maart van 17.15 – 18.00 uur.