• PR

Spetterend fadoconcert met Cristina Branco in De Meerse

HOOFDDORP "Dit album is voortgekomen uit slapeloze nachten. Ik sliep niet, omdat de muziek zich iedere nacht aan me opdrong. Zoals de liefde je hart grijpt, zo wil ik je bij de oren grijpen. Je onderdompelen in de fado en je mee laten slepen door de meest getalenteerde, hedendaagse muzikanten uit mijn thuisland. Laten we samen in muziek verdwijnen." 

Cristina Branco gaf traditionele Portugese folklore een nieuwe stem en is de grootste vertolker van fado van deze tijd. Om haar nieuwe album te vieren brengt deze ster van wereldformaat een intieme en persoonlijke voorstelling. Je bent met al haar hartstocht uitgenodigd.

Cristina Branco (1972) is een Portugese fadozangeres. Sinds 1988 is ze al een graag geziene gast op de Nederlandse podia. Na Canto Slauerhoff (2000) waarop ze gedichten van de Nederlandse dichter J.J. Slauerhoff op muziek zette bleek de liefde ook wederzijds. Met elk album werd de fado-zangeres door een groter publiek gehoord en geliefd. In 2006 werkte ze samen met Bløf aan het nummer Herinnering Aan Later. Daarnaast trad ze ook op in tal van andere Europese landen.

De Meerse grote zaal

Woensdag 26 april - 20.15 uur

www.demeerse.nl