• David Lee
  • David Lee
  • David Lee
  • 4117_D025_13343_R_CROPAdam Driver stars as Flip Zimmerman and John David Washington as Ron Stallworth in Spike Lee’s BlacKkKLansman, a Focus Features release.Credit: David Lee / Focus Features

    David Lee
  • David Lee

Spike Lee is terug met 'BlacKkKlansman'

HOOFDDORP Baanbrekend regisseur Spike Lee is terug met de provocerende film 'BlacKkKlansman', gebaseerd op het leven van Ron Stallworth. De film is te zien op zondag 14 oktober om 20 uur in Het Oude Raadhuis.

Deze politieman uit Colorado Springs slaagde er als eerste Afro-Amerikaanse agent in om te infiltreren in de Ku Klux Klan. Detective Stallworth (John David Washington, zoon van Denzel) en zijn partner Flip Zimmerman (Adam Driver) wisten tot in de hoogste kringen van de KKK binnen te dringen. Hun doel was de plannen van deze geheime, extremistische organisatie te dwarsbomen en om de macht over te nemen in de stad.  

Spike Lee vertelt op zijn kenmerkende directe, maar tevens humorvolle wijze dit ongelooflijke verhaal dat je in de meeste geschiedenisboeken niet tegenkomt. 
Geproduceerd door het team achter het Oscarwinnende 'Get Out'. 'BlacKkKlansman' is geproduceerd door Sean McKittrick en Raymond Mansfield namens QC Entertainment, door Jason Blum namens Blumhouse, door Jordan Peele namens Monkeypaw, door Spike Lee zelf, en door Shaun Redick. Edward H. Hamm Jr. van QC trad op als uitvoerend producent.