• Hanneke Wetzer

Sven Ratzke met hilarische verhalen in For One Night Only

HOOFDDORP De Duits-Nederlandse zanger en entertainer Sven Ratzke reist met zijn zinderende theatershows de hele wereld over: van New York naar Amsterdam en van Berlijn naar Sydney. Overal waar hij voet aan wal zet, vallen publiek en pers als een blok voor zijn charmes en talent.

Ratzke is energiek, ad rem, geestig, vrijpostig en buitengewoon muzikaal. In For One Night Only opent Ratzke zijn prachtige catalogus van muziek die hij met de jaren heeft verzameld. Parels van Bowie, Brecht en Brel passeren de revue, maar ook speciaal voor hem geschreven nummers door grootheden als Rufus Wainwright.

Sven Ratzke heeft zo'n tien theaterprogramma's op zijn naam staan, waaronder het veelgeprezen David Bowie-programma Starman. Ratzke ontving internationaal juichende kritieken en diverse prijzen. Afgelopen juni werd hij in Australië nog genomineerd voor een Helpmann Award, dé belangrijkste onderscheiding voor een podiumkunstenaar. Dit najaar is zijn eigen talkshow Ratzkes Rendezvous te zien op de ARD.

De voorstelling is zaterdag 10 maart om 20.30 uur te zien in de kleine zaal van De Meerse kleine zaal. Kaarten van 21,50 euro zijn verkrijgbaar via www.demeerse.nl of 023-5563707.