• Eva van Leeuwen

Talentvolle Fuad Hassen voor tweede keer in Het Oude Raadhuis

HOOFDDORP Na de finalistentour van Cameretten 2013 is cabaretier Fuad aan een opvallende opmars bezig. Zijn debuuttournee werd zelfs verlengd omwille van de goede reacties. Fuad Hassen werkt nu aan zijn tweede programma. In 'Held' is het geduld van Fuad Hassen opgeraakt.

Hij besluit zijn eigen weg te volgen, weg van de rest. Wat overeind blijft is de typische laid-back stijl van comedy waarbij je op een prettige wijze wordt meegenomen in Fuad's wereld, waar bijzaken grote betekenis krijgen en hoofdzaken er niet meer toe doen. 

Fuad Hassen werd geboren in Asmara (Eritrea) en vertrok op 5-jarige leeftijd naar Nederland om tijdens carnaval aan te komen in Den Bosch. Op het podium is Hassen een energieke persoonlijkheid die met duidelijk veel plezier en gemak op het podium staat. Met zijn innemende persoonlijkheid en gulle lach weet Hassen iedereen voor zich te winnen. Hij is een aangename verteller, een rasechte en oprechte comedian. Iemand die niet bang is om ook zichzelf een spiegel voor te houden.

In zijn voorstelling heeft hij het vaak over de kleine dingen die om hem heen gebeuren en maakt daarbij graag gebruik (misbruik) van zijn Afrikaanse achtergrond. Inmiddels is Hassen ontdekt door VARA HumorTV, speelt hij veelvuldig door heel het land en is hij daarnaast ook een veelgevraagd presentator op diverse festivals. Held is woensdag 17 januari te zien om 20.30 uur in Het Oude Raadhuis. Kaarten van 16 euro zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse, 023-5563707 of via www.demeerse.nl.