• Nico Goedegebuur
  • Nico Goedegebuur
  • Nico Goedegebuur

Terug naar Las Vegas en New York jaren '50

HOOFDDORP De Meerse presenteert zaterdag 16 maart om 20.30 uur de Crooners Night Club.

Crooners Night Club neemt het publiek mee naar de clubs van Las Vegas en New York in de jaren '50 van de vorige eeuw. Hoe zat het nou met The Ratpack-trio Dean Martin, Frank Sinatra en Sammy Davis jr.-én was hun vriendschap echt zo groot? Wat was de rol van diva 's zoals Marilyn Monroe en wat betekende de maffia voor de carrière van de zangers?
Crooners Night Club vertelt het verhaal van legendarische artiesten in een wereld vol entertainment en muziek uit het American Songbook. Een collectie van de succesvolste Amerikaanse Broadway hits. Muzikaal begeleid door het Round Midnight Orchestra, een orkest dat bestaat uit het puikje van de Nederlandse jazzscene, dat eerder succes had met de voorstellingen A Night at the Club en Swingin' Harlem.
Nu brengen zij dit nieuwe programma: een gloedvolle avond met heerlijke muziek en de authentieke sfeer en intriges van toen, gebracht door comedian en zanger Jeffrey Spalburg en jazzzanger en presentator Thom Hoorweg. De nachtclubs van Chicago, Las Vegas en New York waren ooit de artistieke wieg van sterren als Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis jr. en Nat King Cole. Avond na avond gaven zij shows begeleid door orkesten van Count Basie, Duke Ellington en Quincy Jones. Beroemde songs uit het swingtijdperk, gecombineerd met sappige verhalen en stand up comedy waren de ingrediënten van deze shows. De artiesten leefden in een bevlogen wereld van filmsterren, maffia en swingende muziek.