Tweede Repair Café in De Olm

ZWANENBURG Repair Café Zwanenburg-Halfweg opent dinsdag 9 mei voor de tweede keer zijn deuren in Dorpshuis De Olm, Olmenlaan 141 in Zwanenburg. "Die plek in de hal waar we nu zitten, ligt goed in het zicht", aldus de vrijwilligers.De openingstijden zijn hetzelfde: van 13.30 tot 16 uur.

Repair Cafés zijn opgezet om defecte apparaten een tweede leven te gunnen. Dat is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor de wereldwijde afvalberg. "Het lukt niet alles te repareren, maar zo'n zestig procent slaagt", zeggen de reparateurs. Het gaat dan om allerlei elektrische apparaten zoals koffiemachines, geluidsapparatuur, strijkijzers en lampen, maar ook om kleding en kleine meubilair. Alles gebeurt tegen een vrijwillige vergoeding. Vijf euro is het richtbedrag, maar voor wie dat een probleem is, mag minder ook. .

Het Repair Café in De Olm is voor iedereen in Zwanenburg, Halfweg, Spaarnwoude, Vijfhuizen en wijde omgeving. Iedere tweede dinsdagmiddag van de maand zijn de deuren open van 13.30 tot 16 uur. De laatste inloop is rond half vier.

Zie tevens de Facebookpagina van Repair Café Haarlemmermeer. Rien Wattel, (06) 16 04 08 60.