• pr

Urban Dance Collective ISH verbindt hiphop en breakdance in Dwang

HOOFDDORP Stel je voor: 'De grond is lava, dus als je erop komt ben je dood'. Het lijkt een heel onschuldig kinderspelletje. Maar wat als je écht gelooft dat je doodgaat als je de grond aanraakt? Dat je pas een goede dag hebt als alles, maar dan ook alles, klopt?

In de voorstelling Dwang worstelen vier mensen op hun eigen manier met een dwangneurose. In een meeslepende voorstelling waarin popping, hiphop en toneel de verbinding aangaan nemen we een kijkje in een vervreemdende realiteit. Een wereld waarin er gevaar schuilt in de voegen tussen stoeptegels en de meest saaie dag zorgt voor onbeschrijfbaar geluk.

ISH is een collectief van eigenwijze individuen dat gelooft dat grenzen niet bestaan. ISH verbindt skills van de straat met gevestigde kunstvormen. Of het nu een kruising tussen hiphop en ballet is of een samensmelting van freestyle BMX en klassieke muziek.

ISH houdt van artiesten die op het hoogste niveau presteren, maar ook genoeg lef hebben om buiten de lijntjes te kleuren en werkt met jonge makers, als Anna Maria Suykerbuyk en Shailesh Bahoran, maar ook met Het Nationale Ballet. ISH gelooft dat talent in iedereen zit, inspiratie overal te vinden is en dat je samen sterker bent dan alleen. ISH was eerder in De Meerse te zien met onder andere Funkish, ISHues en Boyish.

De voorstelling Dwang (12 jaar en ouder) is vrijdag 6 oktober te zien in de kleine zaal van De Meerse om 19.30 uur. Kaarten van 18 euro zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse, 023-5563707 of www.demeerse.nl.