Van de Meeberg en Mee laten Leo Fuld herleven

HOOFDDORP In de jaren tachtig hoorde je die stem nog wel eens, die zachte, warme tenor die wereldberoemd was. Leo Fuld, de man die het Joodse verleden liet herleven dat na de oorlog vrijwel uit Nederland was verdwenen. Leo Fuld, de internationale ster, die miljoenen platen maakte, maar zo goed als vergeten in 1997 overleed.

PREMIÈRE Rob van de Meeberg (De Getergde Mannen) vertelt en zingt samen met Rosa Mee het bijzondere verhaal van Fuld in de première van Wo Ahin Soll Ich Geh'n?. Al als 16-jarige trok Leo Fuld volle zalen, eerst als zanger in de Synagoge, later ook in theaters en concertzalen.

ARM GEZIN De jongen die in 1912 was geboren in een groot, arm gezin in Rotterdam had opeens uitzicht op roem en succes. Zijn versie van 'My Yddische Mama' werd een wereldhit. Hij maakte vijf wereldtournees en trad met veel succes op in New York.

PIAF In Parijs, waar hij wekenlang optrad met onder andere Edith Piaf en Charles Aznavour hoorde hij in een nachtclub, een Poolse overlevende van het getto in Warschau het Jiddische lied zingen Wo ahin soll Ich geh'n. Fuld was er zo door geroerd dat hij beloofde het in de hele wereld bekend te maken en dat gebeurde. Rob van de Meeberg is acteur, zanger, cabaretier, regisseur en schrijver.

Hij maakte furore met portretvoorstellingen over artiesten zoals Jacques Brel, Johnny Jordaan, Simon Carmiggelt en Wim Kan. In De Meerse was hij te zien met De Getergde Mannen en in Willem Ruis, de show van zijn leven.

Rosa Mee is actrice, celliste en zangeres. Mee speelde bij het Nationale Toneel, de Toneelmakerij en Suburbia.

OUDE RAADHUIS De voorstelling is zaterdag 28 oktober vanaf 20.30 uur te zien in Het Oude Raadhuis. Kaarten zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse, telefoon 023 55 63 707 of via www.demeerse.nl.