• IVN

Vleermuizen langs de Geniedijk

HOOFDDORP IVN werkgroep Haarlemmermeer geeft op vrijdag 24 augustus een excursie over vleermuizen rond de Geniedijk. Natuurgidsen vertellen eerst allerlei interessante wetenswaardigheden over de vleermuizen, bijvoorbeeld hoe ze eten en slapen. Ook laten ze zien welke verschillende vleermuissoorten er voorkomen in Haarlemmermeer. 

Daarna gaat de excursie op weg langs de Geniedijk. Daarbij gaan apparaten mee om de vleermuizen te kunnen horen. Deze veranderen het ultrasone geluid van de vleermuizen, dat niet hoorbaar is voor de mens, in geluid dat voor mensen wel te horen is. De vleermuizen komen tijdens de schemering tevoorschijn. 

De meeste mensen weten dat er vleermuizen in de polder leven, maar hebben ze zelden of nog nooit gezien. Sommigen vinden de dieren een beetje eng. De excursie is bedoeld om inwoners van Haarlemmermeer wat meer bekend te maken met deze prachtige dieren. 

Vooraf aanmelden is verplicht. Deelname is gratis. De groep verzamelt om 20.15 uur bij Molen de Eersteling, Hoofddorp. De excursie zal ongeveer 1,5 uur duren. Meer informatie en aanmelden via Anneke Wegman, ivnhaarlemmermeer@gmail.com of kijk op www.ivn.nl/zuidkennemerland.