• (L to R) Blair (Zo‘ Kravitz), Alice (Jillian Bell), Jess (Scarlett Johansson), Frankie (Illana Grazer) and Pippa (Kate McKinnon) in Columbia PicturesÕ ROUGH NIGHT.

    Macall B. Polay

Vriendinnen willen sporen uitwissen

HOOFDDORP Bezoekers van Cinemeerse kunnen zich deze week laten meesleuren in een spannend avontuur van vijf studievriendinnen of op missie naar de wonderbaarlijke stad Alpha.

GIRLS NIGHT OUT In de gewaagde komedie Girls Night Out komen vijf studievriendinnen (Scarlett Johansson (Lucy, Ghost in the Shell), Kate McKinnon (SNL), Ilana Glazer (The Night Before), Jillian Bell (22 Jump Street) en Zoë Kravitz (X-Men: First Class) na 10 jaar weer samen voor een wild vrijgezellenfeest in Miami. Het feest eindigt abrupt wanneer ze per ongeluk een mannelijke stripper om het leven brengen. De vriendinnen raken in paniek en proberen op hilarische manieren hun sporen uit te wissen. Regisseur is Lucia Aniello. De film gaat donderdag 27 juli in première, onder meer in Cinemeerse.

VALERIAN AND THE CITY OF A THOUSAND PLANETS Valerian and the City of a Thousand Planets is een visueel spectaculair nieuw avontuur van Luc Besson, de legendarische regisseur van The Fifth Element en Lucy, gebaseerd op de baanbrekende comic die talloze artiesten, schrijvers en filmmakers heeft geïnspireerd. In de 28ste eeuw zijn speciale agenten Valerian (Dane DeHaan) en Laureline (Cara Delevingne) een team dat de orde in de menselijke gebieden handhaaft. In opdracht van de minister van Defensie gaan de twee op missie naar de wonderbaarlijke stad Alpha - een bloeiende metropool waar inwoners uit alle hoeken van het universum al eeuwen samenkomen om hun kennis, intelligentie en culturen met elkaar te delen. Maar een duistere kracht in het centrum van Alpha bedreigt het vredige leven in de 'Stad van Duizend Planeten'. In een race tegen de klok moeten Valerian en Laureline deze verwoestende bedreiging identificeren om zo niet alleen Alpha, maar de toekomst van het hele universum veilig te stellen. Regisseur is Luc Besson. De film ging woensdag 26 juli in première.

Ook de veelbesproken film Dunkirk is te zien in Hoofddorp. Kaarten reserveren kan via cinemeerse.nl.