• Jan Aukes

Waylon naar Duycker voor songfestival

HOOFDDORP Met het jaar waarin hij voor de tweede keer voor Nederland gaat deelnemen aan het songfestival (8 tot en met 12 mei), zou je denken dat de rest van de wereld juist niet kan wachten. Maar niets is minder waar. Waylon bedient eerst een deel van zijn eigen Nederlandse fans voordat hij afreist naar Portugal om heel Europa te gaan verrassen. Tijdens zijn tour komt hij ook naar Duycker.

De tour, die een aftrap is van misschien wel het meest bepalende jaar voor Waylon, zal het publiek onder andere een voorproefje geven van het langverwachte persoonlijke album met gelijknamige titel The World Can Wait.

Het album zal na het songfestival uitkomen en wordt het album waarbij de zanger terugkeert naar zijn liefdevolle muzikale roots, die nog steeds geworteld zijn in Nashville. Een album waarbij hij zijn grote helden van de countrymusic eert, maar door vooral zijn eigen geluid in die voor hem zo inspirerende omgeving te omarmen.

En natuurlijk het album waar uiteindelijk ook de keuze van het songfestivallied 2018 op zal komen te staan, wat 10 maart bekend zal worden gemaakt. "Er is voor mij geen ontsnappen aan. Iedere keer als ik mijn pen en gitaar op pak, zijn de eerste tonen toch altijd weer country. Maar tegelijkertijd heeft mijn eigen ontwikkeling daar inmiddels een grote invloed op gehad."

De titel van de tour is overigens vooral een verwijzing naar het uitsluiten van alle invloeden van buitenaf. "Ik wil dat mensen die live naar mij komen kijken volledig kunnen opgaan in de muziek. Op het podium ben ik er helemaal voor mijn publiek, dat verwacht ik ook deze keer meer dan ooit van hen. Het liefst heb ik dat iedereen zijn mobiele telefoon thuis laat of minimaal uitzet. Vaak ga je toch filmen of foto's maken. Je creeert weer een filter tussen wat je ervaart. Wat is een herinnering waard als je hem per se moet delen. Net of het anders niet is gebeurd. Hoe mooi zou het zijn als je die paar uur daar even los van komt en alleen met jezelf of mij een dialoog aangaat. Gewoon genieten.The World Can Wait."

Waylon begint zijn tour in Venlo, maar het tweede optreden is vrijdag 13 april in poppodium Duycker.