• Nanne en Ankie brengen liedjesprogramma ‘Vuur op de Zuidpunt’.

    Eigen foto

Zondagmiddagpodium met ‘Vuur op de Zuidpunt’

HAARLEMMERMEER Het Zondagmiddagpodium presenteert op 6 januari om 14.00 uur van Nanne & Ankie met het liedjesprogramma ‘Vuur op de Zuidpunt’ in Het Dorpshuis, Snelliuslaan 35 te Badhoevedorp.

LOFLIEDEREN ‘Vuur op de Zuidpunt’ is een betoverend liedjesprogramma op tekst en muziek van Nanne Kalma, een loflied op de vuurtoren met als elementen: eenzaamheid, hoop, vreugde, weemoed, angst, humor, woede, liefde, verslagenheid en opluchting.

LICHTEN OP DE KUST Al eeuwenlang worden schepen geleid door lichten op de kust. Lichten in de vorm van vuurtorens, vuurbakens, lichtschepen of gewoon open brandende vuren. Lichten op de kust voor de mannen op zee, symbolen van troost, hoop en redding. Lichten en vuren in ieder weertype aan de gang gehouden door mannen op het land. Mannen met hun eigen gedachten, angsten, fantasieën en dromen. Lichten en vuren, op alle plekken van de wereld, dus ook langs de voormalige Zuiderzee en op de zuidpunt van het vroegere eiland Schokland.

MARITIEME THEMA Nanne en Ankie kruipen in diverse rollen en begeleiden hun zang met o.a. gitaar, concertina, schalmei en cister. Zij hebben sinds 1980 al vele liedjesprogramma’s gemaakt met maritieme en historische thema’s.

KAARTVERKOOP Kaarten kosten 5 euro, inclusief een kopje koffie of thee zijn, zolang de voorraad strekt, vanaf een half uur voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.

Reserveren van toegangskaarten en vervoer met RegioRijder is mogelijk op vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur bij MeerWaarde via (023) 569 8873. Ook voor meer informatie kan men dit tijdstip terecht.