• Bert de Ruiter

Bert de Ruiter doet niet mee aan verkiezingen

HAARLEMMERMEER Raadslid Bert de Ruiter doet 21 november niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Haarlemmermeer. Dat maakte de Hoofddorper zondag bekend bij Meerradio. 

Volgens het onafhankelijk raadslid, die in september de vrijgekomen zetel van Anneke van der Veer overnam, ontbrak het hem vooral aan tijd om goede kandidaten te vinden. "Politieke standpunten en ideeën zijn er genoeg, maar de tijd sinds mijn benoeming half september tot dat op 8 oktober de lijst moet zijn ingeleverd, is te kort gebleken om met een gedegen lijst met kandidaten te komen. Bovendien heb ik een drukke baan waarvoor ik veel reis en kan ik mij niet vrijmaken voor een politieke campagne op zo korte termijn."

STANDPUNTEN De Ruiter zei verder dat er in maart verkiezingen zijn voor Provinciale Staten en dat hij overweegt om zich daarvoor wel kandidaat te stellen. Ook zijn er volgens hem over 'goed 3 jaar' weer verkiezingen. "We hebben nu wel de kans om de verkiezingen van 2022 goed voor te bereiden. Als blijkt dat er kandidaten zijn die zich aangesproken voelen door de stijl en de standpunten van Lid De Ruiter kunnen zij zich melden. Ervaring is geen vereiste, een mening wel."