• Mariette Sedee, fractievoorzitter CDA.

    ROBERTJOORE fotobureua R&M Joore

CDA kiest voor ervaring én verjonging

HOOFDDORP Op de kandidatenlijst van het CDA voor de gemeenteraadsverkiezingen van november staan veel jonge en nieuwe mensen. De leden van de CDA-afdelingen Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude hebben duidelijk voor een nieuwe koers gekozen.

Al eerder was huidig fractievoorzitter in Haarlemmermeer, Mariette Sedee-Schuitemaker, tot lijsttrekker gekozen. Ondanks de verjonging staan er ook vertrouwde gezichten op de kieslijst.

Nummer twee op de lijst is Erik van de Peet uit Nieuw-Vennep. Als fractieassistent heeft hij zich de afgelopen periode goed ontwikkeld en veel ervaring opgedaan. Mobiliteit en ruimtelijke ordening zijn terreinen waar zijn kennis ligt. Van de Peet is nu klaar voor de volgende stap.

Nummer drie is Ingrid Vink uit Spaarndam. Al een aantal jaren ervaring opgedaan in de gemeenteraad van Haarlemmerliede. Haar kennis en kunde wil ze graag voortzetten om de belangen van de inwoners van de 'oude' gemeente zo goed mogelijk te vertegenwoordigen in de nieuwe gemeente.

Op nummer vier staat Hoofddorper Herman Koning, een echt Haarlemmermeerder. Vier jaar ervaring in de gemeenteraad en veertig jaar ervaring binnen het raadhuis. 
Op nummer vijf en zes staan de jongeren Pauline Maat (22) en Jesse Blom (21), beiden uit Nieuw-Vennep, willen zich inzetten voor het CDA-gedachtegoed en de belangen en uitdagingen van en voor jongeren in de gemeente.

Van de huidige raadsleden staat Dick Blom op nummer 14 op een niet verkiesbare plaats. De twee ervaren raadsleden uit Vijfhuizen, oud-fractievoorzitter Arie Noomen en oud-wethouder Steffe Bak, fungeren onderaan de kieslijst als lijstduwer.