• Eigen foto

Drietal met voorkeursstemmen gekozen in nieuwe raad

HAARLEMMERMEER De gemeente heeft de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Deze leidt tot dezelfde zetelverdeling als de voorlopige uitslag die woensdag al bekend werd. Wel is duidelijk dat drie nieuwe raadsleden met voorkeursstemmen in de raad zijn gekomen.

Trudie van 't Hull-Bettink (VVD), Charlotte van der Meij (D66) en Dick Blom (CDA) hebben een plekje weten te veroveren in de raad op basis van voorkeursstemmen. Dat is slecht nieuws voor Erik Boscher (VVD), John Jhinnoe (D66) en Pauline Maat (CDA). Zij lopen hierdoor namelijk een zetel in de nieuwe gemeenteraad mis. Boscher en Jhinnoe zijn momenteel wel actief als raadslid voor hun partij. Met name de sprong van Dick Blom is indrukwekkend. De christendemocraat stond veertiende op de kandidatenlijst, maar wist 416 stemmen binnen te halen.

STEMMEN In totaal werden in Haarlemmermeer 41.219 stemmen uitgebracht. De meeste waren dit jaar voor HAP-lijsttrekker en huidig wethouder Marjolein Steffens-Van de Water. Zij behaalde 3.877 stemmen. Jurgen Nobel (VVD) volgt kort daarom met 3.813 stemmen, Paul Meijer van Forza! eindigt ook in de top drie van meest gekozen politici, hij behaalde 3.106 stemmen.