• Lijsttrekker PvdA

    Eigen foto

Ervaren raadsleden op kandidatenlijst PvdA

HOOFDDORP De bovenste drie plekken van de kandidatenlijst van de PvdA voor de gemeenteraadsverkiezingen in november worden bezet door drie ervaren raadsleden. Al eerder was bekend dat de lijst wordt getrokken door raadslid Mieke Booij-van Eck.

De VVD meldde kort geleden trots veel vrouwen hoog op de lijst te hebben staan, de PvdA heeft ook veel vrouwelijke kandidaten. Van de eerste zeven kandidaten zijn er vijf vrouw.

Lijsttrekker Booij wordt gevolgd door Willem Klijn, ook een trouw raadslid in Haarlemmermeer. Nummer drie is Dicky Kerkhoff, het enige PvdA-raadslid in buurgemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, de komende fusiepartner van Haarlemmermeer.

De hoogste nieuwkomer staat op plaats vier: Rashana Hussain. Zij is volgens de PvdA het bewijs dat jongeren nog steeds geïnteresseerd zijn in de politiek en zich willen blijven inzetten voor inwoners van de gemeente.

Op de plekken vijf en zes staan weer twee bekende PvdA'ers: Fineke Eveleens en Bert den Elzen, beiden gewaardeerde politici en bekende gezichten in de raadzaal en daarbuiten door hun jarenlange ervaring.

Huidig fractievoorzitter Chris Vonk komt niet op een verkiesbare plaats op de lijst. Hij heeft aangegeven samen met oud-politicus Tineke Netelenbos en huidig wethouder Tom Horn lijstduwer te willen zijn van de kandidatenlijst.

Op plaats zeven staat Brigitta Kamsteeg en op acht Ahmed Sékou Touré. Michael van de Paverd staat op plaats negen en Paula van de Burg op tien.