• Martine Goulmy

HAP kiest voor mix van jong talent en 'ervaren rotten'

HOOFDDORP De lokale partij HAP, met zes zetels op dit moment de tweede partij in de gemeenteraad van Haarlemmermeer, heeft haar kandidatenlijst gepresenteerd voor de gemeenteraadsverkiezingen in november. Er is een lijst vastgesteld van maar liefst veertig kandidaten, het maximale aantal. Het is een mix geworden van jong talent en 'ervaren rotten'.

Al eerder was bekend dat huidig wethouder Marjolein Steffens-van de Water weer tot lijsttrekker is gekozen. HAP is klaar voor de verkiezingen, zegt lijsttrekker Steffens.

“Er staat een zeer divers team klaar waarin ruime ervaring en jong talent hand in hand gaan”, zegt zij tevreden. “Er staan ervaren rotten op zoals Ron Heimerikx en Johan Rip maar er staat ook jong talent te trappelen.”

De jongste kandidaten zijn Jennifer van Os uit Hoofddorp en Maarten van der Marel uit Nieuw- Vennep. De hoogste nieuwkomers op de lijst zijn Nikkie Elfers op 4 en Charif el Idrissi op 5. De eerste is ook campagneleider voor de verkiezingen.

Verder prijken vertrouwde raadsleden als Tim van Essen, Sophie van de Meeberg en Abdul Salhi op de kandidatenlijst. Nieuw op de lijst zijn Jeanette Koolmoes, Niels van Attekum, Manon de Vries-Woolthuis, John van den Berg en René Metz. Huidig wethouder Ap Reinders fungeert als lijstduwer op plek 40.