• Lijsttrekker Marjolein Steffens-van de Water en HAP-voorzitter Paul Croese.

    Eigen foto

HAP presenteert programma voor verkiezingen

HAARLEMMERMEER Lokale politieke partij HAP heeft donderdag 18 oktober haar verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november gepresenteerd. Schiphol, wonen, lokaal openbaar vervoer en onderhoud van de openbare buitenruimte zijn daarin de speerpunten.

"HAP heeft de afgelopen 4 jaar veel bereikt", zo vindt lijsttrekker Marjolein Steffens-van de Water. "Door onze focus op meedenken, meepraten en meebeslissen hebben we inwoners, ondernemers e´n maatschappelijke organisaties nadrukkelijk een stem gegeven. Daarnaast zijn onze dorpshuizen en wijkcentra omgetoverd tot warme huiskamers, waar het bruist van de activiteiten en waar je wekelijks met buurtgenoten een hapje kan eten."

GRENZEN Maar er is volgens HAP, dat momenteel onderdeel is van het college, nog genoeg te verbeteren. In het programma van de lokale partij, die geen banden heeft met landelijke politieke partijen, valt te lezen dat de grenzen van de groei van Schiphol zijn bereikt. Volgens lijsttrekker Marjolein Steffens-van de Water "moet Haarlemmermeer zich meer laten gelden, want het is tijd voor een betere balans van lusten en lasten voor inwoners, leefomgeving en economie". Ook wil HAP meer invloed op lokaal openbaar vervoer. Besluiten daarover moeten niet regionaal maar lokaal genomen worden en "de gemeenteraad moet het laatste woord hebben".

Andere belangrijke punten in het programma zijn het verkorten van de wachttijd voor een sociale huurwoning en het onderhoud van straten, wegen en openbaar groen. Het gehele programma is te vinden via ikstemhap.nl.