• Eigen foto

Mix van ervaring en nieuwkomers op kieslijst D66

HOOFDDORP D66 heeft vorige week haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in november gepresenteerd. Het is een mix geworden van ervaren D66'ers en nieuwelingen. De helft van alle kandidaten is vrouw.

Al eerder was bekend dat huidig fractievoorzitter Joost Koomen tot lijsttrekker is gekozen. Hij wordt op de lijst gevolgd door Gerdien Knikker, die nu nog fractiemedewerker is. Huidig raadslid John Jhinnoe staat op plek drie. Hij is vooral deskundig op het gebied van het sociaal domein. Charlotte van der Meij neemt plaats vier in.

LAATSTE RAADSPERIODE Van de huidige zes raadsleden van D66 staan er slechts twee op een verkiesbare plaats: Joost Koomen dus en John Jhinnoe. Van voormalige fractievoorzitter Denise Abbas was al langer bekend dat dit haar laatste raadsperiode zou zijn. Ook raadslid Karin Bouman had na december voor gezien.

De raadsleden Martin Meiland en Pablo Meegdes zijn op de kandidatenlijst slechts op de zevende en achtste plaats te vinden, een onverkiesbare plaats. Meegdes reageerde bitter op Twitter. “Soms kan politiek moeilijk, hard en onrechtvaardig zijn. Vier jaar hard werken, presteren en zichtbaar zijn, levert een daling op van plek 4 naar plek 8.”

Huidig D66-wethouder John Nederstigt is lijstduwer.