• Sophie van de Meeberg maakt een selfie tijdens het stemmen.

    ANP Foto

'Stemfie' nemend raadslid gaat heel Nederland door

HAARLEMMERMEER Of ze opnieuw de raad gaat halen, wordt waarschijnlijk vanavond laat pas bekend. Maar huidig HAP-raadslid Sophie van de Meeberg heeft - onbedoeld - in ieder geval in heel Nederland de aandacht op zich weten te vestigen. 

De Haarlemmermeerse politica, die als nummer drie op de kandidatenlijst van de lokale partij HAP staat, was afgelopen nacht aanwezig bij Stemfest, een evenement in Poppodium Duycker voor jongeren die vandaag voor het eerst mogen stemmen. Daar was ze om 10 minuten na middernacht één van de eerste inwoners die van haar stemrecht gebruikmaakte. 

BEROEMD Dat maakte haar uiteraard nog niet 'beroemd in heel Nederland'. Toen ze echter een 'stemfie' maakte, een 'selfie' tijdens het stemmen, werd ze op de gevoelige plaat vastgelegd door ANP-fotograaf Jeroen Jumelet (zie boven). Onder meer het AD, RTL en de NOS gebruikten de foto vervolgens bij nieuwsberichten over de gemeenteraadsverkiezingen, die overigens niet alleen in Haarlemmermeer maar in nog 36 andere gemeenten plaatsvinden. 

Ben je benieuwd hoe de selfie van Van de Meeburg er uit ziet? Die vind je hier