• Het team van de VVD.

    Justa van Bergen

VVD wil meer woningen

HAARLEMMERMEER De VVD heeft haar verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. Pijlers van het programma zijn de banenmotor Schiphol, de kans om meer woningen te bouwen en mogelijkheid om de Noord-Zuidlijn door te trekken naar Schiphol en Hoofddorp. De lancering van dit verkiezingsprogramma past bij de uitdagingen die de lokale VVD voor de komende jaren ziet. 

Afgelopen woensdag presenteerde de VVD in het Corendon hotel in Badhoevedorp haar verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen. De VVD benadrukt dat het economisch erg goed gaat in Haarlemmermeer maar dat nog niet iedereen dat voelt. Sommige mensen zitten nog steeds in de bijstand of vinden geen woning. "Voor de VVD is het klip en klaar dat de gemeente een andere weg in moet slaan om meer woningen te bouwen", laat fractievoorzitter Jurgen Nobel weten. "De afgelopen jaren hebben we vastgehouden aan allerlei onnodige regels die niet bijdragen aan het bouwen van meer woningen. De VVD wil daarom af van overbodige regels zoals vaste percentages voor sociale huurwoningen en de voorrangsregeling voor statushouders moet worden afgeschaft."

MEER BLAUW Naast het thema wonen wil de VVD meer blauw op straat. "We hebben meer handhavers nodig die de politie kunnen ontlasten", gaat Nobel verder. "De VVD wil niet alleen meer handhavers maar ook meer bevoegdheden voor handhavers." Handhavers moeten volgens de liberalen in de toekomst ook kunnen handhaven bij verkeersovertredingen in bijvoorbeeld 30 km zones. 

Ook pleit de VVD voor lagere belastingen, minder regeldruk voor ondernemers en de ambitie om de gemeente gezelliger te maken. Met een knipoog spreken de liberalen van minder regels en meer bier. De boodschap heeft een serieuze ondertoon zegt Nobel. "In onze gemeente kan het een stuk gezelliger. Veel jonge mensen verlaten de gemeente omdat ze geen woning kunnen vinden of omdat ze gezellige terrasjes en een horecaplein missen."