55-plussers denken mee in Tudorpark

HOOFDDORP Tudorpark is een markant nieuwbouwproject in Hoofddorp. Geen doorsneewoningen, maar een romantische bouwstijl met veel verschillende woningtypes. Geen recht-toe-recht-aan woonwijk, maar kronkelige wegen en veel water. De ligging is ideaal: veel ruimte en groen, maar ook vlakbij Haarlem en Amsterdam.

55-PLUSSERS Voor wie dacht dat Tudorpark alleen voor starters of gezinnen is, werd op zaterdag 20 februari duidelijk dat dit beeld niet klopt. Meer dan vijftig enthousiaste 55-plussers kwamen naar de modelwoning van dit project in aanbouw. Hier vond de aftrap plaats van meedenksessies over Vitaal Wonen in Tudorpark, georganiseerd samen met Beyond Now en Podium voor Architectuur Haarlemmermeer en Schiphol.

WOONWENSEN Het is de bedoeling om in een aantal sessies de woonwensen van deze 55-plussers concreet te maken. Op deze manier ontstaat er uiteindelijk een product dat écht goed aansluit bij de wensen van kopers en huurders.

INSPIRATIE OPDOEN Twee architectenbureaus (2by4-architects en BureauVanEig) en een bureau dat adviseert over de Openbare Ruimte (De Stuurlui) presenteerden hun ideeën. Zo kwamen grondgebonden woningen voorbij, in de vorm van cottages, mansions of bungalows. Flexibele woningen die gemakkelijk om te bouwen zijn, zodat er plaats is voor bijvoorbeeld een mantelzorger. Maar ook appartementen met (medische) voorzieningen op de begane grond of een gezamenlijke ontmoetingsruimte. Het publiek reageerde enthousiast op de plannen. Ze dienen als inspiratiebron voor de komende meedenksessies waarin de 55-plussers alle ruimte krijgen om hun input te geven.

Bent u ook 55-plus en heeft u zin om samen met leeftijdsgenoten na te denken over uw ideale woning/appartement in Tudorpark? Stuur een email met uw naam en emailadres naar tudorpark@ymere.nl. U ontvangt dan een uitnodiging voor de sessie in april.

Kijk voor meer informatie over Tudorpark en het huidige aanbod op www.tudorpark.nl.