• Jos van Rooijen

Advocaten starten gratis spreekuur

HOOFDDORP Een nieuwe naam, een nog breder pakket aan juridische dienstverlening en de start van een wekelijks spreekuur. Het advocatenkantoor in het karakteristieke pand aan het Marktplein slaat duidelijk een nieuwe weg in. "Wat onveranderd blijft zijn de ervaring en deskundigheid", verzekert Mark Raaijmakers van Singh Raaijmakers advocaten.

Bezoekers van het centrum van Hoofddorp zal het wellicht niet meteen zijn opgevallen. Maar sinds kort staat er een andere naam op de gevel van het advocatenkantoor aan de noordkant van het Marktplein. De combinatie van Roest Singh heeft plaats gemaakt voor Singh Raaijmakers. En dat is niet de enige verandering. Het advocatenkantoor heeft sinds juli van dit jaar ook een nieuwe collega: Jeroen van Vliet, die met zijn decennialange ervaring als advocaat een schat aan kennis en deskundigheid toevoegt aan het al bestaande brede pakket aan juridische dienstverlening. Want naast specialisaties als arbeidsrecht, bestuursrecht, familierecht, vreemdelingenrecht en strafrecht is er met de komst van Jeroen van Vliet nu ook een specialist in huis op het gebied van letselschade.

"Het is een bekend gegeven dat iemand die een juridisch probleem heeft, graag zo snel mogelijk wil weten waar hij of zij aan toe is", aldus Mark Raaijmakers.

"Dus ga je op zoek naar iemand met kennis van zaken, die je kan voorzien van een goed advies, begeleiding en zo nodig procederen. Die kennis en ervaring is hier in huis, want onze advocaten hebben de nodige expertise om iemand bij de meest uiteenlopende juridische problemen bij te staan. Daarnaast heeft iedere advocaat een eigen specialisatie. Dus: er is veel specifieke kennis, maar er is ook veel - zeg maar - opgetelde kennis voor het kunnen voeren van een gedegen juridische procedure. Hieraan hebben we enkele maanden geleden de juridische kennis en ervaring van Jeroen van Vliet aan toe kunnen voegen."

Immers, en Jeroen van Vliet wil dit graag bevestigen: "Juridische kennis is één, maar die moet je ook kunnen vertalen in begrijpelijk Nederlands. Het gaat dus om helderheid in de communicatie en natuurlijk ook in de financiële afspraken."

Gelet op dit streven naar dienstbaarheid mag het geen verrassing zijn dat Singh Raaijmakers start met een wekelijks inloopspreekuur, op de dinsdagmiddag van 16 tot 19 uur. "We werken normaliter op afspraak want dan kan de advocaat zich voorbereiden op het gesprek. Maar er zijn altijd wel momenten dat je eerst wil aftasten of een zaak kansrijk is. Dan kan een bezoek aan ons kantoor, tijdens het gratis inloopspreekuur, heel verhelderend zijn."

Volgens Mark Raaijmakers gaat het vooralsnog om een proef van drie maanden, te beginnen op dinsdag 17 oktober. "Daarna vindt een evaluatie plaatst om te bekijken of wij doorgaan met een gratis spreekuur."

"Iedereen heeft recht op juridische bijstand", benadrukken beiden. "Daarom maken we ook speciaal tijd vrij voor zogeheten pro-Deozaken. En mocht het nog niet duidelijk zijn: We helpen zowel particulieren als ondernemingen."

Voor meer informatie:

www.singhraaijmakers.nl.