• Het gehele 'Scooty' team voor het nieuwe pand.

    Jakob Dekker
  • Jakob Dekker

Alles voor de scooter

HOOFDDORP Van kleins af aan liep Bram Nootenboom in de Haarlemse autogarage van zijn vader en kwam daar in aanraking met techniek. De vele auto’s spraken hem niet zo aan, maar als er een brommertje werd binnengereden klopte het hart van de 15/16-jarige een heel stuk sneller.

“Daar werd inderdaad de basis gelegd voor Scooty, het bedrijf waar ik in 2000 mee begon. Vijf jaar begonnen wij, want toen was Brenda (zijn echtgenote -red.) er al bij, naar een groter pand aan de Starnmeerstraat met alles voor en met de scooter. Dat sprak mij meer aan dan de brommer, maar wie daar mee komt, helpen wij altijd”, begint de enthousiaste ondernemer.

In de afgelopen dertien jaar bouwde hij zijn bedrijf uit moest op zoek naar een nieuw pand. “Dat vonden we op 150 meter van onze oude plek. Waar vroeger Vermeer Machine Techniek op de hoek van de Wijkermeer- en Noordmeerstraat zat, maakte het oude fabriekspand plaats voor een bedrijfsverzamelgebouw met de toepasselijke naam The Digging Dutchman. Hier bezetten wij circa 400 m² op de begane grond en de eerste etage. Beneden is de ontvangst, verkoop van onderdelen en onze moderne werkplaats waar vier monteurs en vaak ook een stagiair werken. Op de eerste etage staat onze collectie nieuwe (o.a. Kymco, Sym, Peugeot, Tomos en NIU) en gebruikte scooters en alles wat daar mee te maken heeft”, vervolgt Bram.

Het pand kent vele details, zoals de brommer boven de trap die dienst doet als verlichtingsarmatuur, er is een hoekje met historische brommers, er staat een oude kast van het bedrijf dat hier vroeger zat en in de kantine verzorgt een speciaal geconstrueerde dubbele voorvork, samen met de nodige motoronderdelen voor verlichting van de tafel. Boven is ook de administratieve ruimte van Brenda te vinden. “Maar zij stapt ook zo in onze bedrijfsbus om scooters of brommers op te halen of weg te brengen”, vervolgt Bram.

Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en verklaart zeker de nog steeds groeiende en hechte klantenkring. ”Wanneer ik in de bedrijfsbus in de omgeving rijd en scooterrijders tegenkom blijf ik zwaaien. Dat geeft ook aan dat mensen blij met je zijn en maakt mij ook blij. We proberen altijd weer om mensen te helpen bij de aanschaf, het onderhoud, maar ook de verzekering van de scooter, een helm en andere persoonlijke wensen. Voor bedrijven, zoals Pizzeria’s, verzorgen wij de levering en het totale onderhoud van de scooters.”

Scooty Hoofddorp aan de Wijkermeerstraat 50 is op zondag en maandag gesloten en de overige werkdagen van 9 tot 17.30 uur geopend, vrijdag is koopavond en op zaterdag is men er van 9 tot 17 uur.