Alles voor uw vogel.nl breidt uit

HOOFDDORP Starten met een nieuwe fase in je bedrijf is en blijft spannend. Dat hebben Annemarie Wegman en Janton van Dijk duidelijk gemerkt. Maar ze kunnen ook zeggen: "We kijken terug op een goede start met onze winkel aan de IJweg." Om vervolgens aan te geven dat ze al weer vol nieuwe plannen zitten voor hun Allesvooruwvogel.nl.

Een grote banner aan de gevel van hun winkel aan de IJweg, vlak bij het viaduct van de Nieuwe Bennebroekerweg. Een bord boven de deur met daarop duidelijk de tekst: ingang. Annemarie en Janton hebben er vanaf de start in december vorig jaar veel aan gedaan om vindbaar te zijn. Met succes, hebben ze gemerkt. Want vanaf de eerste dag dat de winkelruimte op nummer 1330 officieel open ging, hebben vogelliefhebbers hen weten te vinden.

"We vonden het best spannend om naast onze website een fysieke winkel te starten. Maar het was een goede keus. Klanten waarderen het om - ik noem maar een voorbeeld - een papegaaienkooi ook in het echt te zien voordat ze er een kopen", aldus Annemarie.

"Deze leveren we trouwens zelf af bij de klant en we zetten hem zelfs voor de klant in elkaar als ze dat willen, daarnaast krijgen we veel complimenten over het totale aanbod aan vogelbenodigdheden. Dat doet je natuurlijk wel goed."

"Het is ook een enorme stimulans", aldus Janton, "om verder te gaan." Daar zijn de nodige plannen voor, zoals het bouwen van volières zodat ze klanten nog meer keus in vogels kunnen bieden. Op de balustrade willen ze nog drie kweekruimtes en een quarantaineruimte bouwen. Dit deel wordt afgesloten voor klanten, om er zeker van te zijn dat het een schone en hygiënische ruimte blijft.

"We willen mettertijd de vogels uit de kwekerij bij ons thuis, overbrengen naar deze ruimte aan de IJweg. Dan kunnen we de vogels goed in de gaten houden en verzorgen."

"Ook willen we onze kennis verder uitbreiden. Er is bijvoorbeeld nog veel te leren over tropen, vinken en cultuurvogels".

Dat het allemaal zover zou komen, hadden beiden wel gehoopt maar niet echt voorzien. Het begon immers allemaal uit liefhebberij en met een website (die onlangs helemaal vernieuwd is) om vogels en vogelbenodigdheden te koop aan te bieden. Maar nu staat er vlak bij de kruising IJweg en Bennebroekerweg een grote hal die binnen enkele weken verbouwd is tot een overzichtelijke winkelruimte.

Er is naast veel keus uit vogelvoer, ook een uitgebreid assortiment aan vogel- en papegaaienkooien (diverse maten en kleuren), speelgoed, zitstokken, klimnetten en speeltuinen. En dan is er nog het niet-zichtbare deel: het deskundig advies over de diverse vogelsoorten.

"Als iemand ons zo'n acht jaar geleden had verteld dat we ooit aan de slag zouden gaan met twee websites (één voor de kwekerij en één voor vogelbenodigdheden) en een winkel die vijf dagen in de week open zou zijn dan hadden we gevraagd wat er aan hem mankeerde. Maar je ziet het. We zijn er. En hoe!"

Voor meer informatie, zie www.allesvooruwvogel.nl, de facebookpagina van de parkietenschuur of kom naar de IJweg 1330.