• Opening AM match, Hoofddorp. Met 5 wethouders en Directeur Generaal Bernhard ter Haar.

    Jur Engelchor Fotografie

AM match officieel geopend

HOOFDDORP Bernard ter Haar, directeur-generaal sociale zekerheid en integratie (hij verving staatssecretaris Sociale Zaken & Werkgelegenheid), heeft vrijdag 30 september het startschot gegeven voor AM match. Het nieuwe bedrijf, onder meer gevestigd aan de Wijkermeerstraat in Hoofddorp, probeert mensen die vallen onder de participatiewet en reguliere bedrijven aan elkaar te koppelen.

Dat doet AM match in opdracht van de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Ouder-Amstel, Uithoorn en Haarlemmermeer. Deze 5 gemeenten zijn gezamenlijk eigenaar van het nieuwe bedrijf.

Algemeen directeur van AM match is Anton van den Hoed. Hij was hiervoor directeur van AM Groep die tot voor kort de Wet sociale werkvoorziening voor de 5 gemeenten uitvoerde. Zijn belangrijkste opdracht binnen AM match dat 1 juli van start is gegaan: maak de uitvoering van de nieuwe Participatiewet mogelijk, waardoor tevens de door het Rijk opgelegde bezuinigingsopdracht gehaald kan worden.

Geen eenvoudige opgave, want werkzoekenden die vallen onder de Participatiewet moeten opgeleid worden en er moeten tegelijkertijd bedrijven gevonden worden die mensen uit de doelgroep willen plaatsen.

Maar ook geen onmogelijke opgave lieten ondernemers en managers weten die al werken met mensen die onder de participatiewet vallen. Zowel Oos Kesbeke (Kesbeke Fijne Tafelzuren) als Angeline Kierkels (Meerlanden) en Leonore Nieuwmeijer (Asito) bevestigden dat het kan, 'als je maar wilt en bereid bent passend werk te creëren'.

AM match heeft twee vestigingen. De tweede is in Amstelveen.

Meer over AM match in HCnieuws.nl van donderdag.