• Frans Tol

Avenue Kappers viert één-jarig bestaan

NIEUW-VENNEP Margriet de Jong kijkt met haar team al uit naar donderdag 1 februari: "Want dan gaan wij het éénjarig bestaan vieren van Avenue Kappers onder mijn naam. Want op 1 februari 2018 mag ik zeggen dat deze mooie kapsalon aan de Hoofddorpse Tuinweg op 26-A, waar expertise en gastvrijheid hoogtij viert, een jaar onder mijn naam vaart. We gaan dan om onze gasten extra in de watten te leggen een maand tegemoet vol leuke acties, met hapjes en drankjes, met extra service op onze behandelingen en bovendien met 20% korting op behandelingen en 20% korting op de aankoop van producten."

ONTSPANNING Toen Margriet de Jong (38) een jaar geleden de stap nam de leiding van de kapsalon op zich te nemen, vroeg zij zich af hoe zij die leiding wilde gaan uitvoeren: "Ik heb het vak geleerd op de Kapperschool in Haarlem, heb eerst 10 jaar in een kapsalon in Amsterdam gewerkt en werk nu 9 jaar in deze zaak. Ervaring genoeg dus. Maar ik heb het vanaf 1 februari vorig jaar direct anders willen doen en mij toen eerst afgevraagd wat ik miste. Wat ikzelf prettig zou vinden als ik hier in deze kapsalon gast zou zijn. Keywords daarin, dus eigenlijk mijn visie, zijn: rust, een lach, professionaliteit, ontspanning, stralen, het beste uit jezelf halen voor je gasten maar ook voor jezelf als kapper om steeds met plezier naar je werk te gaan. Ja, en wat doe je dan eerst? Dat was investeren in trainingen, in kleuren, in consultatie en trends."

En ja, dat plezier in het werk straalt Margriet de Jong na dat eerste jaar helemaal uit. Met humor en een lach benadrukt zij dat het mooiste van het kappersvak is dat je eigenlijk nooit uitgeleerd bent: "Er zullen altijd weer nieuwe trends komen waar je nieuwe technieken voor nodig hebt. Ook komen er nieuwe tools. En ik ben blij dat ik een team achter mij heb staan dat er net zo hard voor werkt, een team dat gewoon altijd iets moois wil neerzetten. Want een fijn team is een heel belangrijk aspect. Zo'n team zorgt voor een fijne werksfeer, een fijne werkplek. Kijk, elke kapster heeft haar eigen uitstraling, eigen sfeer, eigen persoonlijkheid die aan de gasten doorgegeven wordt. Dat vertaalt zich dus ook in het uiteindelijke resultaat."

In de kapsalon wordt uitsluitende gewerkt met producten van Redken. Maar Redken doet meer: Redken geeft aan dat fashion, science en inspiration hun kernwaarden zijn die de basis van elk product en elk opleidingsprogramma vormt. Daardoor kan Redken nieuwe inspirerende producten uitbrengen, en inspireren tot nieuwe creativiteit. Margriet de Jong: "Onze kracht is in deze tijden van een digitaal, what's app, snel en druk leven juist iedereen weer meer persoonlijkheid terug te geven. Bij ons zijn gasten geen nummer, wij willen onze gasten hun moment geven. Gisteren was die gast een formele zakenvrouw, morgen kan zij de vamp zijn, volgende week kan zij het haar hebben om mee te flaneren of liever die stoere krachtige uitstraling. Wij gunnen onze gast graag dat zij de tijd voor zichzelf krijgt, en rust vindt door gebruik te maken van onze vaktechnische kennis, van onze professionaliteit."

Avenue Kappers is te bereiken op 023-5614570. Online kan geboekt worden op: www.avenuekappers.nl. De kapsalon is geopend van dinsdag t/m donderdag van 9 tot 17.30, vrijdag van 9 tot 21 uur en op zaterdag om 17 uur. Het team viert dit graag samen met de klanten en verwelkomt ze dan ook graag.