• Justine Avis-Knuit (rechts) en Geesje Reitsma-Van Riel.

    Jan van Grondelle

Avis Van Riel Advocaten en Mediation: 'Wij overbruggen voor u een lastige periode'

HOOFDDORP Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat één op de drie getrouwde stellen op den duur scheidt, maar ook als er geen sprake is van een huwelijk moeten er in het kader van de beëindiging van een relatie zaken worden geregeld. Een moeilijke en onzekere periode vangt aan: afspraken over de kinderen (ouderschapsplan), alimentatie, de woning (verkopen of kan een van de partners er blijven wonen) en er moeten afspraken worden gemaakt over hoe om te gaan met de opgebouwde pensioenrechten. Avis & Van Riel Advocaten en Mediation is een klein en informeel kantoor in Hoofddorp dat hoogwaardige en juridische dienstverlening biedt in deze periode. Daarnaast behandelt het kantoor ook strafzaken voor jeugdigen en volwassenen.

Justine Avis-Knuit en Geesje Reitsma-Van Riel zijn het kantoor in het centrum van Hoofddorp (Hoofdweg 726 A) op 1 januari 2015 gestart. Beiden hebben daarvoor uitgebreide ervaring opgedaan op andere kantoren, in het Personen- en Familierecht alsmede Jeugdrecht. Justine heeft daarnaast specialistische kennis van het Strafrecht (zij treedt op als piketadvocaat en is gespecialiseerd in het Jeugdrecht, aangesloten bij het VNJA). Geesje is advocaat en scheidingsmediator (aangesloten bij de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators, vFAS). Geesje wordt ook regelmatig benoemd tot bijzondere curator door de rechtbank (in zaken waarin de belangen van minderjarigen inzake afstammingskwesties zijn betrokken). Een logische vervolgstap is dan ook dat zij op regelmatige basis als rechter-plaatsvervanger wordt gevraagd. Kortom, Justine en Geesje blijven steeds in ontwikkeling en kijken voor wat betreft de beoordeling vanuit alle betrokken oogpunten naar de zaak. Bijscholing staat volop in de aandacht bij dit nichekantoor in Haarlemmermeer. De deur van het kantoor staat altijd open voor advies; niet alleen op de dag van de echtscheiding is er vrije inloop maar gedurende het hele jaar kan er een vrijblijvend kennismakingsgesprek plaatsvinden. Vertrouwen, betrokkenheid, deskundigheid en persoonlijk contact vinden de dames belangrijk. Als kers op de taart werd het ondernemerschap in 2015 beloond met het winnen van de Ondernemersprijs van MeerBusiness.

De samenwerking tussen Justine en Geesje is ontstaan vanuit vriendschap en vakmanschap: de gezamenlijke overtuiging het verschil te maken door een persoonlijke, deskundige en betrokken aanpak bij beëindiging van de relatie. In dat kader is de jarenlange samenwerking met de experts van De Scheidingsplanner een logische stap. Hierdoor kan diversiteit in dienstverlening en deskundigheid worden geboden tegen een redelijke prijs.

In overleg worden de problemen in een zaak geïnventariseerd en wordt er een plan van aanpak opgesteld. De werkzaamheden bestaan uit het geven van advies. Bij conflicten wordt altijd eerst geprobeerd tot een minnelijke oplossing te komen. Procedures worden evenwel niet uit de weg gegaan als dat nodig is, maar waar mogelijk komt het zover nooit. Dat kenmerkt de gespecialiseerde familierechtadvocaat. Er wordt altijd gezocht naar het gezamenlijk belang. Juist als er kinderen zijn is het van groot belang op respectvolle wijze uit elkaar te gaan.

Avis Van Riel Advocaten en Mediation, Hoofdweg 726 A, 2132 BV Hoofddorp, 023 - 744 01 23, avisvanriel.nl