• Met vereende krachten wordt het fonkelnieuwe gastenverblijf geopend.

    Trudy Witteman

Bed and Breakfast 't Huis geopend

VIJFHUIZEN Trots. Ontzettend trots. Dat is Pauline Moolhuysen - Hageman op haar Bed and Breakfast 't Huis. Zondag 18 maart werd het fraaie gastenverblijf geopend.

Voor het verrichten van de openingshandeling heeft Pauline het oudste en het jongste lid van de familie gevraagd. En natuurlijk hebben haar vader André (77) en haar kleinzoon Thijs (2) van harte 'ja' gezegd. En dus staan ze op deze Siberisch aanvoelende zondagmiddag bij de entree van de B&B klaar om het lint door te knippen. André krijgt assistentie van zijn vrouw Tiny terwijl Thijs de vlaggetjes stevig vasthoudt. Maar voordat het zover is laat Pauline weten dat met het realiseren van de Bed & Breakfast haar grote droom is uitgekomen. Vervolgens gaat onder luid applaus de schaar in de vlaggenlijn waarmee de opening een feit is.

Bed & Breakfast 't Huis is gevestigd in het grote witte huis aan de Kromme Spieringweg 453 en werd van A tot Z eigenhandig gerealiseerd door Ronald Moolhuysen, echtgenoot van Pauline en aannemer van beroep. Niet vreemd dus dat het gastenverblijf er uitziet om door een ringetje te halen. Toch had het niet veel gescheeld of de voorziening op dit adres was er nooit gekomen, vertelt Pauline tijdens de rondleiding. "Het eerste plan was om op Bonaire een B&B te beginnen, maar toen we ons realiseerden dat we dan wel erg ver van onze dochter Désirée zouden wonen hebben we dat idee laten varen. Daarna kwam Frankrijk in beeld, maar wie er ook kwam was onze kleinzoon Thijs. Voor ons alle reden om hier te blijven en in ons huis dat groot genoeg is, een Bed & Breakfast te beginnen."

B&B 't Huis is gelegen in een omgeving waarin veel te zien en te doen is. Mede om die reden heeft Pauline voor haar gasten een fraai motto bedacht: 'Je kunt alleen tijd verspillen als je vergeet ervan te genieten'. Genieten van Paulines uiterst betaalbare gastvrijheid, van het grote zonneterras, van lokale producten als boereneitjes en - kaas en huisgebakken brood en van de vele bezienswaardigheden in de buurt als het MH17-monument, Eendenkooi Stokman en de Stelling van Amsterdam. En met op loopafstand een aantal leuke restaurants. 't Huis is aangesloten bij Bedandbreakfast.nl.

Zie ook: www.bbthuis.jouwweb.nl.