Bijles op Maat: sleutel tot succes

ZWANENBURG "Wij proberen ervoor te zorgen dat een leerling die in de problemen is gekomen op zijn school wat betreft leerprestaties, met bijlessen op maat weer kan aanhaken." De aanpak is succesvol, stelt René Jonker, oprichter van Bijles op Maat.

De bezuinigingen bij het onderwijs hebben hun sporen nagelaten. Leraren staan voor grotere groepen, hebben meer zorgleerlingen en administratieve taken, waardoor er minder tijd is om specifieke aandacht te geven aan leerlingen die dit nodig hebben. Ook op de scholen is het op maat lesgeven steeds meer noodzakelijk. Dit maakt het onderwijs complexer. Sommige leerlingen hebben daarom buiten school meer begeleiding nodig.

Als man van de praktijk had en heeft René Jonker (29) er bijna dagelijks mee te maken. Hij werkt in groep 8 op een basisschool en ziet vaak gebeuren dat leerlingen in de problemen komen bij het plannen. Bijvoorbeeld doordat ze nog niet alles helder kunnen overzien. "Een zetje in de rug in de vorm van bijles op de manier waarop zij het nodig hebben kan wonderen doen", legt Jonker uit. Hij kan het weten. Als 16-jarige havo-leerling kreeg hij zelf studiebegeleiding en slaagde met prachtige cijfers. Met dank aan de bijlessen.

Toen hij een aantal jaren geleden hoorde van kinderen die wel vier keer per week ergens heen moesten voor klassikaal bijles zette hem dat aan het denken. Het moet anders en beter kunnen, bedacht hij zich en richtte in maart 2011 'Bijles op Maat' op. Elke leerling is anders en heeft daarom een persoonlijk plan waarin staat wat hij nodig heeft om optimaal te kunnen presteren tijdens de bijlessen die 1 op 1 worden gegeven door vakbekwame begeleiders en die op maat worden gemaakt.

René Jonker is ervan overtuigd dat bijles in de eigen vertrouwde omgeving de beste resultaten geeft. Daarom ook komen de begeleiders bij de leerlingen thuis. Met als bijkomend voordeel dat de ouders de vinger aan de pols kunnen houden. Bijles op Maat, de sleutel tot succes, begint altijd met een intake-gesprek om te weten wie de leerling is en welke begeleider het beste bij hem past. De bijlessen worden gegeven van basisschool tot HBO en in de hele regio.

Het gebeurt regelmatig dat leerlingen vanwege school moeten afzeggen voor hun sport. Bijles op Maat werkt daarom samen met VV Zwanenburg om sporters beter te gaan begeleiden met hun studie. "Als je gestructureerd werkt kun je in twee uur klaar zijn met je huiswerk. En daarna heerlijk sporten voor de juiste balans", weet René die in de hoofdmacht van VV Zwanenburg het doel verdedigt. Naast bijles in bepaalde vakken biedt Bijles op Maat coaching op maat aan. Leren plannen en leren leren voor een topprestatie.

Bijles op Maat

T: 06-1484 6400

I: www.bijlesopmaat.com