• pr

Bijzondere mozaïekvloer in museumpark Archeon

ALPHEN Onder toezicht van Romeinen heeft de Commissaris van de Koning van Zuid-Holland, Jaap Smit samen met burgemeester Liesbeth Spies half mei het jubileumgeschenk onthuld van de Vereniging Vrienden van Archeon, wat geschonken is aan het jubilerende Museumpark Archeon. Dit in aanwezigheid van wethouder Kees van Velzen en directeur Hans Thuis van het Thermenmuseum uit Heerlen.

Directie van Archeon, Jack en Monique Veldman, ontving het bijzondere jubileumgeschenk van directeur Hans Thuis en conservator Karen Jeneson van het Thermenmuseum. Het jubileumgeschenk, een origineel stuk Thermen, een tegel met een voetafdruk van een hond, krijgt een mooie plaats in Archeon.

Het Romeinse badhuis in Archeon is een reconstructie van het authentieke Romeinse Thermen (badhuis) in Heerlen. In de twee nissen van het badhuis in Archeon is in nauwe samenwerking met het Thermenmuseum, Restaura en door de vrijwilligers van de Vereniging Vrienden van Archeon intensief gewerkt aan een nauwkeurige reconstructie van de vloer van het badhuis. Het betreft een reconstructie van een Coriovallum, een prachtige visgraatvloer omlijst door een mortelvloer met mozaïek.