• Den Sprengers (links) en Jaco Vuijk: - Wat wij doen is vrij uniek, er zijn niet veel bedrijven, die dit doen. -

    Annemiek Cornelissen

Boot Natuursteen B.V. vervaardigt alles zelf

Advertorial

LISSE Boot Natuursteen B.V. is sinds 1902 in Lisse gevestigd. Het bedrijf heeft een goede naam opgebouwd in de wijde omtrek en heeft klanten van Den Haag, tot Amsterdam en Gouda aan toe. Gestart werd in het hart van Lisse op de hoek Julianastraat/Kanaalstraat en sinds 1986 heeft de onderneming een prachtig pand betrokken op het bedrijventerrein Meer en Duin.

Boot Natuursteen B.V. heeft een eigen steenhouwerij, waar alles op het gebied van natuursteen wordt vervaardigd. Adviseurs/ontwerpers Den Sprengers en Jaco Vuijk, die alweer heel wat jaartjes bij het bedrijf werkzaam zijn, zeggen wel eens gekscherend: "We hebben alles van A tot Z, van aanrecht tot zerk."

UNIEK "Wat wij doen is vrij uniek, er zijn niet veel bedrijven, die dit doen", aldus Den Sprengers, die benadrukt dat de zorg voor de klant heel belangrijk is. "We willen dat de mensen die bij ons komen met een goed gevoel weggaan en dat wij mogelijk maken wat zij echt willen". Boot Natuursteen B.V. werkt ook voor veel aannemers in de bouwsector. "We maken onder andere dorpels, vensterbanken en aanrechtbladen, maar ook granieten tuintafels, kortom alles aan natuursteen wat de bouwsector nodig heeft". Volgens Den Sprengers was de basis van het bedrijf oorspronkelijk de opdrachten voor de bouwsector, later kwamen daar de gedenktekens bij. "De aannemers weten ons wel te vinden. Dat geldt ook voor de jachtenbouw, waarvoor we heel exclusieve interieurs maken. Hier hebben we heel veel werk in". Volgens Jaco Vuijk kan men bij Boot Natuursteen B.V. terecht voor gedenktekens in de breedste zin van het woord van diverse materialen, zoals glas, cortenstaal, RVS en natuurlijk natuursteen, van heel klein tot heel groot. "We hoeven nooit nee te zeggen, alles kan, het woord nee komt hier niet voor".

URNEN Ook zijn er urnen te verkrijgen van verschillende materialen, zoals glas, keramiek, natuursteen en ook biologisch afbreekbaar materiaal, dat de as terug geeft aan de aarde. Tenslotte heeft Boot Natuursteen B.V. een ruim assortiment accessoires voor grafelementen. Volgens Den Sprengers zijn de meeste mensen niet op de hoogte van de verschillende mogelijkheden van wat mag en kan. "Wij kunnen de nabestaande hiermee helpen en over informeren en luisteren daarbij uitvoerig naar hun wensen. Het is belangrijk dat we inspelen op wat de nabestaanden aanspreekt en dat wij hen mogelijkheden aandragen. Sommige mensen hebben nog nooit met een verlies te maken gehad en dan is het belangrijk dat zij goed en vakkundig advies krijgen". Boot Natuursteen B.V. heeft niet alleen een mooie showroom en spreekruimte, maar ook een grote showtuin, waar meer dan 150 voorbeelden te zien zijn.

INSPIRATIE "Bij ons kunnen de mensen rustig rondkijken en inspiratie opdoen en zo nodig indien ze dat willen meerdere keren terug komen. Ze moeten zich vrij voelen om alles te bekijken en vragen te stellen. Bij ons is alles vrijblijvend en ongedwongen. We willen samen met de nabestaanden een mooi product maken en de wensen van de mensen respecteren".