• OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    pr

Caddy's A-Point prima afgestemd op de wensen toekomstige gebruikers

HOOFDDORP Met de levering van acht nieuwe Euro 6 Volkswagen Caddy gesloten bestelauto’s verjongt èn vergroent A-Point Hoofddorp het lichte bedrijfswagenpark van TCR Nederland op Luchthaven Schiphol. TCR staat voor Trailer, Construction & Repairing en draagt zorg voor de verhuur en het onderhoud van Ground Support Equipment op de luchthavens Schiphol, Zestienhoven in Rotterdam en Maastricht Airport.

Op de foto van af: Theo van der Vossen, Senior Accountmanager Bedrijfswagens A-Point, Jos Smorenburg Finance Manager van TCR Nederland, Gert de Vries, Coördinator Facilitair Beheer TCR Nederland en Johan van Eijk Account Manager Fleetsales A-Point.

De nu geleverde Caddy’s verschillen onderling iets van elkaar en zijn daarmee afgestemd op de wensen en behoeften van de toekomstige gebruikers. Wat ze met elkaar gemeen hebben zijn de handgeschakelde -van Ad Blue voorziene- Euro 6 tweeliter 55 kW/75 pk TDi dieselmotoren en het Comfortline uitrustingspakket. De nieuwe Volkswagen Caddy’s vervangen een gelijk aantal zes jaar oude modellen van hetzelfde merk en type.

“Ondanks de goede ervaringen met die vorige serie Volkswagen Caddy’s, hebben wij voorafgaand aan deze vervanging een volledig onderzoek gedaan naar de mogelijkheden die de markt ons te bieden heeft”, legt Jos Smorenburg, Finance Manager bij TCR Nederland uit. “Met als belangrijkste uitgangspunt ons MVO-beleid en de zorg voor het milieu, maar zeker ook de functionaliteit van de voertuigen. Die goede ervaringen zijn daar dan ook zeker meegenomen. Verder is er serieus gekeken naar nog milieuvriendelijkere transportoplossingen. De volledig elektrisch aangedreven e-Caddy zal binnen niet al te lange tijd op de markt komen en het spreekt voor zich dat dit onze belangstelling heeft. De nu gemaakte afspraak is dan ook dat deze Caddy dieselversies op dat moment geheel of gedeeltelijk voor e-Caddy’s vervangen worden. De leasetermijnen zijn daar door A-Point Lease zelfs keurig op aangepast en bieden een flexibele invulling naar die emissievrije oplossing.”

Hij vervolgt: “Deze Caddy’s worden ingezet voor het woon-werkverkeer van de voormannen bij de verschillende units die ons bedrijf kent. Maar ook bij de assistentiewerkzaamheden op en rond de platforms van luchthavens. Dus bij het onderhoud en de reparatie van het 24/7 in gebruik zijnde TCR Ground Support Equipment. Drie van de acht Caddy’s zijn daar sowieso voor bedoelt en als zodanig ook ingericht en uitgevoerd. Het onderhoud is uitbesteed aan de A-Point vestigingen in Hoofddorp en Badhoevedorp.

Trailer, Construction & Repairing (TCR) is een wereldwijd opererend bedrijf dat zich bezighoudt met het onderhoud en de verhuur van alle equipment dat op een luchthaven rond het vliegtuig staat. In jargon wordt dat aangeduid met Ground Support Equipment (GSE) en dat verklaart de tweede afkorting op de nieuwe Caddy’s. Verdeeld over ruim 130 luchthavens beschikt TCR GSE Services over meer dan 30.000 materieelstukken. Daarbij gaat het om: airco’s, Ground Power Units (GPU), vliegtuigtrekkers, bagagekarren, maindeckloaders, dieseltrekkers, rolpalletwagens, transportbanden, de-icers en meer. De inzet van het materieel geschiedt via de verschillende vliegtuigafhandelaren die op een luchthaven actief zijn en dat verklaart ook dat de TCR-apparatuur vaak verschillende kleuren kent. Op Schiphol is het bedrijf in december 1995 gestart met slechts een enkele medewerker en inmiddels is het uitgegroeid tot wat het nu is.

================