• PR

Cambridge Weight Plan een succesverhaal: afvallen én op gewicht blijven

HOOFDDORP Yvonne Kempe en Cynthia Hoogerwaard zijn groot fan van het Cambridge-programma en niet zonder reden: ze zijn beiden consulent én lopende visitekaartjes van deze wereldwijde succesvolle dieetformule.

Caroline Spaans

Yvonne is sinds 2011 consulente: "Na mijn zwangerschap had ik behoorlijk wat overgewicht en kreeg die extra kilo's er maar niet af op eigen kracht. Ik kwam in contact met iemand die het Cambridge dieet volgde. En dát lukte dus wel. In no-time was ik weer op mijn oude gewicht en maakte iedereen in mijn omgeving enthousiast over deze manier van eten en afvallen."

Omdat Yvonne in diezelfde periode op zoek was naar een nieuwe baan, dacht ze: waarom begin ik niet voor mezelf en kijk of ik brood kan verdienen met de Cambridge methode als professioneel consulente? En zo geschiedde… Na een interne opleiding kon ze direct aan de slag.

THE 1:1 DIET Het Cambridge Weight Plan Benelux is sinds 1999 actief in Nederland en helpt jaarlijks zo'n 100.000 mannen en vrouwen af te vallen én op gewicht te blijven. Cambridge Weight Plan is van oorsprong (sinds 1984) een Engels bedrijf. Het Cambridge dieet wordt actief gevolgd in meer dan 35 landen en telt in Nederland ongeveer 400 consulenten. In 2020 verandert de naam in The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan; in Engeland wordt deze naam al gevoerd. 1:1, één op één dus? "Inderdaad", zegt Yvonne enthousiast. "Dat is precies wat deze methode zo succesvol maakt. Als consulenten zijn wij coach, vraagbaak, steun, motivator én stok achter de deur. We werken met maaltijdvervangers en werken stap voor stap naar een gezonder eetpatroon, waarin het kiezen van wát je eet in combinatie met de producten van Cambridge centraal staat. Dit werkt optimaal met de juiste, professionele begeleiding."

Hun cliënten ontvangen Yvonne en Cynthia thuis, in Hoofddorp, waar ze in de praktijkruimte wekelijks samen met de cliënt uitgebreid de voortgang doornemen. En de resultaten zijn verbluffend goed. "Ons visitekaartje is een tevreden cliënt die hier naar buiten loopt. Mond-tot-mondreclame en zien dat iemand zoveel kilo's kwijt is, is natuurlijk de beste reclame die je kan krijgen."

EETPATROON AANPASSEN Cynthia is daar ook een goed bewijs van: zij viel maar liefst 30 kilo af met het Cambridge-dieet. Ze laat 'voor en na' foto's zien: wát een verschil, niet te geloven! Er was ruimte in Hoofddorp voor nog een consulente. Na een oproep via social media meldde Cynthia zich aan. Yvonne en Cynthia zijn beiden zelfstandig ondernemer met een eigen praktijk. Cynthia benadrukt dat het Cambridge dieet niet zomaar het drinken van een shake is als maaltijdvervanger, zoals veel mensen nog steeds denken: "Je gaat hiermee echt stap voor stap naar een blijvend gezond eet- en leefpatroon, helemaal afgestemd op de persoon zelf." Yvonne: "Als je eenmaal alle stappen van het Cambridge-programma hebt doorlopen en op het gewicht bent, waarbij je je prettig voelt, heeft het lichaam vaak nog een jaar of twee nodig om dat te 'accepteren' als normaal. Het allerbelangrijks is dat je je eetpatroon aanpast. En daar helpen wij onze cliënten graag bij. Dus: blijf je altijd bewust van wat je eet!"

Aanmeldingen voor een intake in de maanden oktober, november en december 2019 krijgen een gratis shake-beker.

CONTACT Yvonne Kempe, Burg. Jansoniushof 42, Hoofddorp, Bodyandhealthlsc@gmail.com, 06 - 20103436

Cynthia Hoogerwaard, Julianalaan 44, Hoofddorp, Info@cynthiahoogerwaard-gewichtcoach.nl, 06 10414469