Caressa Dierenkliniek biedt laparoscopische sterilisatie

HOOFDDORP Als eerste kliniek in Hoofddorp biedt Caressa Dierenkliniek de mogelijkheid van een laparoscopische sterilisatie van honden. De operatie wordt uitgevoerd middels slechts twee kleine sneetjes waardoor het dier heel snel weer op de been is.

Caressa Dierenziekenhuizen voeren de laparoscopische sterilisatie uit sinds 2007. Hierdoor is er veel ervaring en kennis in huis. De artsen bij Caressa hebben een ruime ervaring doordat zij de kijkoperatie meerdere malen per week uitvoeren. Worden bij veel praktijken voor een dergelijke ingreep nog drie sneetjes gemaakt, de dierenartsen van Caressa Dierenziekenhuizen voeren de sterilisatie uit via slechts twee kleine sneetjes en gebruiken voor de behandeling de meest moderne apparatuur. Via het eerste sneetje kan met een camera in de buikholte gekeken worden. Middels het tweede gaatje gaat de apparatuur naar binnen waarmee de eierstokken worden verwijderd.

De succesvolle methode die Caressa gebruikt zorgt ervoor dat hondenbezitters vanuit het hele land naar een van de klinieken komen. 'Klaar terwijl u wacht' is misschien wat overdreven, maar in veel gevallen al na zo'n twee uur kan de hond weer mee naar huis en is het dier dezelfde dag al weer bijna de oude.

In Hoofddorp is Caressa Dierenkliniek gevestigd op het adres Doeverenplein 5a. Dat is in de wijk Floriande. Bereikbaar onder (023) 304 0014. Zie ook: www.dierenziekenhuizen.nl.