• Het bedrijf wordt geleid door de twee oprichters Dick de Haan (links) en Paul van Beek.

    Marina de Wit

Comtessa Vermogensbeheer: De vermogensbeheerder uit Haarlemmermeer

HOOFDDORP Comtessa Vermogensbeheer, een middelgrote vermogensbeheerder uit de Haarlemmermeer, viert deze maand haar 10-jarig bestaan.

Het bedrijf wordt geleid door de twee oprichters Dick de Haan (54) en Paul van Beek (42). Beiden met een jarenlange ervaring in de financiële wereld. Zij begonnen in 2009, aan het begin van de financiële crisis, een vermogensbeheerder voor particulieren (vanaf EUR 100.000,-) en institutionele cliënten, bijvoorbeeld pensioenfondsen.

"Achteraf gezien was de timing niet bijzonder goed. De beurzen stonden vanaf dag een bijzonder onder druk, uitslagen van 10% op een dag, zelfs historisch gezien, uniek te noemen. De financiële crisis lijkt de laatste jaren behoorlijk gedempt te zijn, maar we merken dat mensen het toch allemaal vergeten zijn. Als je begint over Lehman Brothers, SNS en Griekenland, kijken ze je wazig aan", begint De Haan.

Van Beek vult aan: "Die financiële crisis heeft ons bedrijf alleen maar sterker gemaakt en wellicht vanwege deze crisis is Comtessa zich eveneens gaan toeleggen op het aanbieden van beleggingsvormen die als zeer defensief, dus relatief veilig, aangemerkt mogen worden. Juist nu de spaarrente nagenoeg op 0% staat, zien we dat er steeds meer interesse is in een manier van beleggen die heel defensief is, maar toch een beduidend rendement genereert."

Comtessa biedt bijvoorbeeld een beleggingsvorm aan die opgebouwd is uit circa dertig bedrijfsobligaties, zoals obligaties van ondernemingen als Lufthansa, Nike en Apple. Van Beek gaat verder: "Kortom, bedrijven die een wel heel degelijke statuur kennen. Wij prognosticeren voor een dergelijke belegging circa 4 procent netto per jaar, dat tegenover een nagenoeg 0 procent rente is dat voor iemand met een vermogen vanaf 100.000 euro een interessant alternatief. Wij verwachten dat het niet lang meer duurt alvorens een negatieve spaarrente gaat gelden, dus dat je bij je bank moet betalen om je spaargeld aan te houden. Laat maar komen, wij zijn er helemaal klaar voor en iedereen is welkom om zich gewoon eens geheel vrijblijvend bij ons te laten informeren wat Comtessa voor je zou kunnen betekenen."

CONTACT Comtessa Vermogensbeheer is gevestigd op het Regulusplein 1, 2132 JN te Hoofddorp en goed met eigen vervoer of openbaar vervoer bereikbaar. Een afspraak inplannen? T: 023 205 22 33 of info@comtessavermogensbeheer.nl. Meer informatie? www.comtessavermogensbeheer.nl.

Marina de Wit