• De Turkse pizza's worden op ambachtelijke wijze bereid.

    Trudy Witteman
  • De verscheidenheid aan gerechten is groot.

    Trudy Witteman
  • Heerlijke desserts. Ze zijn een maaltijd op zich.

    Trudy Witteman

Corendon verwent met all inclusive dineren

BADHOEVEDORP Mensen een thuisgevoel geven. Dat is wat het Village All Inclusive restaurant wil. Wij namen de proef op de som en maakten een reservering. Het werd een uiterst plezierige kennismaking vol verwennerij.

Het restaurant maakt deel uit van het moderne 4-sterren Corendon Village Hotel Amsterdam, gelegen aan de Schipholweg 275 in Badhoevedorp. In niets herinnert het gebouw en de locatie meer aan het Sonypand dat compleet werd gestript en de metamorfose tot Corendon Village Hotel Amsterdam onderging.

HUISELIJK Bij de ingang van het restaurant wordt ons gezelschap uiterst vriendelijk verwelkomd en ontvangen we een drankpasje voor frisdranken, wijnen en bier. We worden naar onze tafel gebracht en krijgen een prima advies mee.

"Neem tijd voor uzelf en geniet'. Dat knopen we in onze oren. Het restaurant dat 155 zitplaatsen telt, is huiselijk en warm ingericht. Sinds de opening in mei van dit jaar is het all inclusive-concept steeds verder verfijnd en duidt het niveau aan waar chef-kok Koen Lammers en zijn brigade naar toe wil. "Wij kregen slechts één opdracht mee van Atilay Uslu, in het jaar 2000 de oprichter van Corendon. Zorg voor vers, herkenbaar, betaalbaar en mediterraans, zei hij. Het zijn de vier pijlers van het redelijk unieke concept dat hier is neergezet."

SMAAK Dat het concept in de smaak valt is te merken aan de stormachtige groei van het aantal gasten. Niet verwonderlijk als we een rondje langs de rijk gevulde en vaak kunstig opgemaakte buffetten maken. Vergelijk ze gerust met de prachtige en uitgebreide buffetten in de all inclusive restaurants van de luxe resorts aan de Turkse kusten. Uitgebreide saladebuffetten, ambachtelijke pizza's, sushi, geroosterde kip en botermalse entrecote van de grill, gerookte zalm, versgebakken zeebaars, we ondergaan een uiterst plezierige internationale smaakbeleving. En dan moeten de onweerstaanbare toetjes in velerlei smaken en kleuren, eveneens geïnspireerd op de mediterraanse keuken, nog komen.

Deze avond zit het restaurant bijna vol. Desondanks geen lange rijen bij de buffetten, geen filevorming bij de grill. Klantvriendelijkheid staat hoog in het vaandel, er is oog voor detail. Een mooi voorbeeld: net als een gast een hap van zijn pizza wil nemen krijgt hij een ander exemplaar aangereikt. 'Aan uw pizza zit wat zwart van de oven. Dat hoort niet' klinkt het. Gezinnen met kinderen, een verjaardagsfeestje, grootouders met hun kleinkinderen. Een gemêleerd gezelschap dat, net als wij, gedurende twee uur onbeperkt proeft van een grote verscheidenheid aan warme - en koude gerechten uit diverse internationale keukens.

"Het is genieten", laten Arjen en Marianne Breure uit Hoofddorp weten. Ze zijn er samen met hun kinderen Naomi en Julia. "We zagen de advertentie in HCnieuws en wilden wel eens weten hoe het hier is. Het bevalt ons prima. Het eten is fantastisch en heel vers en iedereen is ontzettend vriendelijk. Bij Naomi is de chocoladefontein favoriet. En de toetjes? Die zijn een maaltijd op zich." Ze hebben zichzelf beloofd vaker terug te komen.

VLIEGTUIG Het restaurant, dat geopend is van woensdag tot en met zondag van 17.00 tot 21.30 uur, wordt nog uitgebreid met een groot ijsbuffet en in de aangrenzende tuin wordt in februari 2019 een heuse Boeing 747 geplaatst. Het vliegtuig dat straks vanuit het restaurant duidelijk zichtbaar is beloofd een grote trekpleister te worden. Net zoals het uiterst betaalbare all inclusive dineren dat nu al is. Voor twee uur onbeperkt genieten, inclusief fris, bier, wijn, koffie en thee dient slechts 25 euro per persoon te worden afgerekend. Op vrijdag en zaterdag is dat 27,50. Kinderen tot en met 12 jaar betalen de helft, kinderen tot en met 2 jaar helemaal niets. Parkeren is gratis. Reserveren kan via (020) 820 7888.

KERSTARRANGEMENTEN Speciaal voor kerst zijn er aantrekkelijke arrangementen samengesteld: een feestelijke kerstbrunch of een verrassend dinerbuffet vol culinaire verrassingen van de chef. Voor meer informatie en reserveren: www.corendonhotels.com/village-kerst.