• Pr.

Corendon wil Jumbo Jet in de tuin

BADHOEVEDORP De Turks-Nederlandse reisorganisatie Corendon wil in de voortuin van haar hotel in aanbouw in Badhoevedorp een heuse Boeing 747 plaatsen. Corendon-oprichter Atilay Uslu is met de KLM in onderhandeling over het overnemen van een uit te faseren Jumbo Jet.

Het vliegtuig moet volgend jaar komen bij het hotel aan de Schipholweg dat drie gebouwen gaat omvatten. In de Boeing 747 is een oppervlakte beschikbaar van zo'n 1000 vierkante meter. Corendon wil daar een museum inrichten, maar onderzoekt nog wat voor een museum dat moet worden. 'De bedoeling is het vliegtuig niet commercieel te gebruiken,' zo verklaart Uslu tegenover vakblad Misset Horeca. 'Ik krijg wel suggesties om er bijvoorbeeld een pannenkoekenrestaurant in te richten, maar dat is niet de bedoeling. Ik wil hier iets blijvends achterlaten.'

Uslu heeft een grote liefde voor luchtvaart. Hij werkte ooit als monteur bij vliegtuigbouwer Fokker. Corendon heeft eigen luchtvaartmaatschappijen, waaronder het Nederlandse Corendon Dutch Air. Corendon vliegt niet zelf met de Boeing 747. Die is voor de maatschappij te groot. De vloot bestaat uit kleinere Boeing 737-800's. In het Corendon Vitality Hotel in Amsterdam bevindt zich reeds een Boeing 737 Cockpit Suite waar gasten kunnen verblijven. De basis daarvan is een 737 vliegsimulator.

Het hotel in Badhoevedorp, Corendon Village Amsterdam, krijgt 677 kamers. Het biedt hotelkamers aan voor vliegtuigbemanningen en zakenlieden, en appartementen voor expats die langere tijd in Nederland verblijven. Het hotel opent op 1 mei. Er gaan zo'n tweehonderd mensen werken.