• William Dobbe: "Alle planten worden nu strak en overzichtelijk gepresenteerd met veel voorbeelden.”

    Desiree van Ommen

De Oosteinde klaar voor nieuwe tuinseizoen

VIJFHUIZEN/HILLEGOM Het voorjaar is de tijd bij uitstek om lekker in de tuin bezig te zijn en te genieten van die heerlijke zonnestralen. Met de extra vrije dagen rondom Hemelvaart en moederdag in aantocht mag een bezoek aan tuincentrum De Oosteinde niet ontbreken. Kleurrijke zomerbloeiers en perkplanten bloeien er uitbundig en de MeSaMi loungesets wachten ongeduldig om in gebruik te worden genomen.

Tuincentrum De Oosteinde is een echt familiebedrijf en heeft vier vestigingen in Nederland. De hoofdvestiging in Hillegom werd 47 jaar geleden geopend door de ouders van de huidige eigenaar William Dobbe en heeft een groot magazijn met voorraad. Onlangs nog werd het 10-jarig jubileum gevierd van de vestiging in Vijfhuizen. Dobbe: "Met leuke acties voor de klanten en gratis hyacinten. En in Hillegom heeft de tuinkas in het voorjaar een complete metamorfose ondergaan. Alle planten worden nu strak en overzichtelijk gepresenteerd met veel voorbeelden." De kas biedt nu volop tuininspiratie en ook voor cadeau-ideeën zijn klanten hier aan het juiste adres.

Het tuincentrum heeft veel vaste bezoekers. Sommige komen al vanaf het allereerste begin wat toch wel iets zegt over het vertrouwen.

GRATIS VERPAKT Tuincentrum De Oosteinde heeft niet alleen een breed assortiment zomerbloeiers en perkplanten in alle kleuren en maten, maar focust ook op kamerplanten en biedt veel moederdag-ideeën. "Wij kopen onze planten rechtstreeks in van de veiling. Daardoor zijn ze vers en van goede kwaliteit en kunnen wij scherpe prijzen geven. Wij zijn een hechte familie. Ook mijn vrouw Luciënne werkt in het tuincentrum en mijn compagnon Arnold de Graaf en diens vrouw Bianca runnen de vestiging in Vijfhuizen. We zijn een echte plantenspecialist met een trouwe en betrokken groep medewerkers en gaan voor een uitstekende kwaliteit. Alle cadeaus verpakken wij hier gratis als een mooi geschenk. Dat is een extra service. En zware decoratieve potten of potgrond bijvoorbeeld kunnen klanten na betaling afhalen bij het afhaalpunt, naast de ingang van de winkel. Dit bespaart een hoop gesleep door de winkel. Het wordt door onze klanten erg gewaardeerd en als prettig ervaren."

VAKSPECIALISTEN Bij beide filialen in de regio werken veel vakspecialisten op de verschillende afdelingen. Of het nu gaat over het bemesten van de tuin of de verzorging van de tuinvijver of vragen over planten, er staan altijd medewerkers klaar om geduldig en vriendelijk te adviseren. "Voor sommige mensen is een bezoek aan ons tuincentrum ook echt een uitstapje. Er is daarom in de filialen een koffiehoek, waar ook heerlijke broodjes besteld kunnen worden en die binnen of op het buitenterras genuttigd kunnen worden. Ook aan de kinderen is gedacht. Er is een leuke speelruimte binnen en bij mooi weer is de kinderboerderij met vele dieren met terras erg geliefd."

Tuincentrum De Oosteinde is alle zondagen in het voorjaar geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Kijk voor de overige openingstijden op www.deoosteinde.nl.