• Eigenaar Stefan Berger, samen met de sommelier, van de Pimpernel.

    Jan Aukes
  • Maak kennis met de echte Franse cuisine.

    Jan Aukes

De Pimpernel: een begrip in Haarlemmermeer en omstreken

HOOFDDORP Een van de oudste restaurants in Hoofddorp-centrum is de Pimpernel, gevestigd aan de Kruisweg sinds 1985. Meer dan een begrip in Haarlemmermeer en omstreken. In augustus 2017 onderging het restaurant een complete metamorfose en werd het nieuw leven ingeblazen door Stefan Berger.

De bistro staat sindsdien voor liefdevol bereide gerechten in een Franse ambiance. Kwaliteit, beleving en persoonlijke aandacht tijdens een ongedwongen avond dineren.

Stefan Berger: "Bij Bistro de Pimpernel kan je eten en drinken van hoog niveau verwachten, een lage drempel, de prijzen eerlijk. En een avond heeft geen eindtijd. Het gaat er ons om dat je je hier thuis voelt als het gaat om ongedwongen en ontspannen genieten van een mooi glas wijn en geniet van liefdevol bereide gerechten gemaakt in een Franse ambiance. Ik besloot na de overname alleen de naam te behouden en de Franse keuken. Verder vulde ik alles zelf in. Bistro De Pimpernel kreeg een nieuwe, eigentijdse uitstraling."

AMBIANCE Na een sluiting van een aantal maanden werd het pand binnen en buiten geheel gerestyled. Sfeervolle donkere houten vierkante tafels met groene fauteuils, een sfeervol klassiek behang en overal grote zwart-wit afbeeldingen van Franse taferelen. Een prettige huiselijke ambiance met op de achtergrond Franse chansons, accordeon- en jazzy muziek. De vele witte rozen verwijzen naar de naam: de Pimpernel. Ook het terras buiten is gerestyled en met het komende mooie weer is dat de perfecte plek om te genieten.

PRIVE HUREN Boven het restaurant bevindt zich een privéruimte. Deze kan gehuurd worden voor een zakelijke lunch of diner met familie en vriendengroep en is ook zeer geschikt voor vergaderingen. Alle faciliteiten zijn daarvoor aanwezig. De Pimpernel wordt ook als trouwlocatie of voor jubilea gebruikt. Er is volop parkeerruimte op de openbare parkeerplaats tegenover het restaurant.

WISSELENDE MENUKAART "We hebben een seizoensgebonden kaart. Dat betekent dat we elke drie maanden een nieuwe menukaart hebben. We willen blijven vernieuwen, zodat gasten ook steeds weer naar De Pimpernel gaan. Hier kom je niet om gehaast te dineren. Naast de menukaart kan ook gekozen worden voor een drie-, vier- of vijfgangen verrassingsmenu voor een aantrekkelijke prijs. Bij het verrassingsmenu speelt de kok met de ingrediënten die op de kaart staan. De kok komt dan zelf aan tafel om de gerechten uit te serveren".

SPECIALE WENSEN Er wordt altijd rekening gehouden met speciale wensen. Last van een voedselallergie? Vegetarisch of veganistisch? "Ook dan hebben we een goed diner te bieden. Met het maandmenu willen we mensen graag de echte Franse cuisine laten beleven en laten kennismaken met onze bistro. Als entree een Franse uiensoep met kaas of een
gemarineerde ribeye en als hoofdgerecht kabeljauw of een Bavette en als dessert Crepes
Suzette".

De Pimpernel is 6 dagen per week open, van maandag tot en met zaterdag en is gesloten op zondag. Maandag tot en met vrijdag is de bistro open voor lunch en diner van 11.00 tot 23.00 uur. Zaterdag vanaf 15.00 tot 23.00 voor canapes en diner.

Voor meer info: www.depimpernel.nl

Lezersmenu

Keuze uit 2 voorgerechten

Franse uiensoep gegratineerd met kaas

*******

Gemarineerde ribeye met jambon cru, Franse Comté AOC en huisgemaakte dressing

Keuze uit 2 hoofdgerechten

Kabeljauw & krokante Gamba op Franse boontjes en crème van schaaldieren

*******

Bavette van het Limousin Rund op jonge groente en sjalotten jus

Dessert

Crêpes Suzette met vanille roomijs en slagroom

3 gangenmenu € 39,50

Lezersmenu prijs € 29,50