De vlag uit bij Het Graanpakhuis

VIJFHUIZEN Snel werden de vlaggetjes opgehangen. Iedereen mag het weten dat John van Vessem en zijn vrouw Rozemarijn Tolk een feestje te vieren hebben. De voorzieningenrechter heeft op 4 november uitspraak gedaan in een langlopende zaak. Alle bezwaren van omwonenden zijn ongegrond verklaard en het verzoek om een voorlopige voorziening afgewezen. Hun restaurant kan open.

En dat gaat al heel snel gebeuren. Vanaf woensdag 11 november is Het Graanpakhuis, gevestigd aan de Kromme Spieringweg 458, geopend voor koffie, taart, lunch en een borrel. Vanaf 2 december kan men er ook aanschuiven voor diners. Het Graanpakhuis is geopend van woensdag tot en met zondag vanaf 10 uur 's ochtends.

Al met al heeft het zo'n drie jaar geduurd voordat het restaurant annex winkel open kan. In augustus van dit jaar had de bestuursrechter in Haarlem de initiatiefnemers en de zeven omwonenden die tegen de komst van de horecavoorziening zijn, de opdracht gegeven met elkaar in gesprek te gaan om te proberen het met elkaar eens te worden. Dat is niet gelukt en daarom heeft de rechtbank uitspraak gedaan. De omwonenden kunnen nog in cassatie bij de Hoge Raad.