• pr
  • pr

December feestmaand met straattheater, muziek en workshops

HOOFDDORP Het waren gezellige weken in Hoofddorp Winkelstad met Sinterklaas in het Sintkasteel in Vier Meren. Ontzettend veel kinderen hebben Sint bezocht in zijn mooie onderkomen, en prachtige kleurplaten ingeleverd. Afgelopen zondag werden de winnaars bekendgemaakt. Twaalf kleine kunstenaartjes zijn blij gemaakt met mooie cadeaus die beschikbaar zijn gesteld door de ondernemers Hema, ToysXL, Boekhandel Stevens en CineMeerse.

Inmiddels staat kerst alweer voor de deur, en is het weer voelbaar kouder. Daarom maakt Hoofddorp Winkelstad er de komende drie weekenden een warme winter van met veel straattheater, muziek en workshops.

'Winterfeest' Aankomend weekend kunnen alle bezoekers van Hoofddorp Winkelstad genieten van het 'Winterfeest'. Tussen 12 en 16 uur kom je de leukste winteracts tegen. Ook kun je meedoen aan de creatieve workshops.

Zo vind je op zaterdag 10 december onder andere ''t Kerstmannen Fietsorkest' met kerstmuzikanten op een 6-persoons tandem, het 'Duo Levende kerstboompjes' die zorgen voor een vrolijke kerst en 'The Brassbells' met hun swingende blaasinstrumenten.

Op zondag 11 december is de 'Elfenfluister' aanwezig in het centrum; een sprookjesachtige act met echte paarden. De 'Ijskoninginnen' zijn een ware verschijning in hun prachtige witte lichtgevende kostuums op stelten. Het 'Duo wandelende Sneeuwpoppen' kan niet wachten om je aan het lachten te krijgen. De 'Grote zingende kerstboom' zal je imponeren met al haar lichtjes. 'Poppie Power' speelt in haar lichtjes kostuum je favoriete nummer op haar viool, het Gospelorkest 'B.Lief' komt met wel 30 man het winkelcentrum verblijden met echte gospelsongs, en 'The Brassbells laten ook op zondag weer van zich horen met hun blaasinstrumenten.

Workshops Ook kunnen de bezoekers zondag creatief aan de slag tijdens de workshops in het centrum. Op het Polderplein-binnen is er de mogelijkheid om een eigen kerstster van gerecyclede tetra maken. En bij het Speelkasteel in Vier Meren kan men een kerstbal transformeren naar een kerstengel, of -bengel!