• Jeroen van Hell overwon enkele tegenslagen.

    Frans Tol

Dubbel feest voor Jeroen van Hell: DirectVerzenden won ZP-NET Bizz Award

NIEUW-VENNEP Het was donderdag 7 november een feestelijke dag voor Jeroen van Hell: "Het is vandaag een feestelijke dag omdat ik 30 jaar geworden ben." Dus was er ook taart op het kantoor van zijn bedrijf DirectVerzenden: "Maar eigenlijk had ik op vrijdag 20 september een nog feestelijker dag. Dat was namelijk de dag dat mijn bedrijf Direct Verzenden de ZP-NET Haarlemmermeer Bizz Award 2019 uitgereikt kreeg uit handen van wethouder Ap Reinders. Dat was toch wel een bewijs dat ik het als ZP'er goed doe. Want zo klantgericht mogelijk oefen ik in Nieuw-Vennep een vak uit dat hier in Haarlemmermeer een grote toekomst heeft."

PRESENTATIE Jeroen van Hell: "Om die prijs te winnen heb ik wel mijzelf moeten opgeven. Maar dat was vooral onder druk van anderen. DirectVerzenden doorstond dus de voorselectie en kwam bij de laatste 3 kandidaten. Toen heb ik een presentatie op het gemeentehuis moeten geven en een document van vijf kantjes met vragen moeten invullen. Het leek vooral te gaan om de gedachte achter de opzet van mijn bedrijf en waarom en hoe ik het anders doe dan andere bedrijven. Door mijn ervaring heb ik geleerd snel te kunnen schakelen, oplossingen te vinden voor anderen. Dat bereik ik door te zoeken in zeer uiteenlopende transportsectoren."

Helaas werd er na een week al ingebroken: "Ik ben nu 2,5 jaar zelfstandig bezig. Eerst als ZZP'er vanuit huis, maar vanaf april dit jaar ben ik vanuit dit kantoor aan de Hoofdweg 1212 in Nieuw-Vennep gaan werken. Binnen een week werd er al ingebroken en zijn mijn computers gestolen."

Er waren meer tegenslagen: "Ik moest een zending uit China regelen die met een trein hierheen kwam. Toen kocht een grote transporteur de hele trein en heb ik de gevolgen voor mijn zending moeten rechttrekken. Dat zijn geen leuke dingen."

KLANTGERICHT Jeroen van Hell die in Heemstede geboren is woont met zijn vriendin in Hoofddorp: "Toen ik 16,5 jaar was ben ik van school gestuurd en direct daarna gaan werken. Dat was als stand-bouwer overal in Europa. Toen ik 20 was ben ik koerier geworden, deed na een half jaar de planning voor de chauffeurs maar wilde sales gaan doen. Dat heb ik dan ook gedaan bij een klein marketingbedrijf dat helaas failliet ging."

Wel is hij daarna sales gaan doen bij de pakketdienst van UPS. Hij is daar echter op 25-jarige leeftijd weggegaan en terug op Schiphol bij een Japans bedrijf gaan werken. Vervolgens bij een logistiek bedrijf in Zaandam: "Daar is het plan ontstaan voor een eigen bedrijf. Ik zag dat er veel bedrijven zijn die geen ervaring in de logistieke wereld hebben. Ik merkte ook dat de grote spelers vooral wilden verkopen. Kleinere bedrijven, die goed zijn in een bepaald soort transport, bleken klantgerichter. Ik help het proces met documenten te vereenvoudigen, regel onder andere transporten voor schilderijen en vervoer goederen voor webshops en een groot reclamebureau. Wel nu geholpen door mijn vriendin die de administratie doet, een stagiair en een aantal ZZP'ers."

CONTACT Zie voor meer informatie op directverzenden.nl. Jeroen van Hell is te bereiken op 06-44321028 of via info@directverzenden.nl.

Frans Tol