Energiecafé voor een lagere energierekening

HOOFDDORP De 4e editie van het Energiecafé vindt plaats op zaterdag 19 maart. Iedereen die wil weten hoe je eenvoudig en snel kunt besparen op je energierekening is van harte welkom. Het Energiecafé vindt plaats in kerkcentrum De Ark, Muiderbos 36, tussen 13.30 en 15.30 uur.

De middag wordt gevuld met meerdere interessante workshops, tips van ervaren energiecoaches, de start van de volgende energiebesparingswedstrijd, het uitdelen van gratis radiatorfolie en een informatiemarkt. De workshops worden onder andere verzorgd door Andrea van der Graaf, oprichter van Tegenstroom (een lokaal energiebedrijf). Het Energiecafé wordt georganiseerd door NMCX Centrum voor Duurzaamheid, De Ark-Overbos en ondersteund door woningcorporatie Ymere.

"We zijn gestart met het organiseren van het Energiecafé omdat er in veel huishoudens via gedragsmaatregelen en kleine aanpassingen in de woning nog veel te besparen valt op de energierekening", legt Arjanne Lagendijk, directeur NMCX, uit. "Uit de grote opkomst tijdens het vorige Energiecafé bleek dat er veel animo is voor het verlagen van de energielasten. En, zoals Aarnoud van der Deijl, predikant van de Ark eerder al aangaf, moet je zo nu en dan in het vuur porren om het hout brandend te houden."

GRATIS RADIATORFOLIE Bewoners die zich melden bij de workshop over de toepassing van radiatorfolie krijgen gratis radiatorfolie mee voor twee woningen (per woning voor ongeveer twee radiatoren). Het ene pakketje is om thuis achter op de radiator te plakken, en het andere pakketje is om aan te brengen bij buren, vrienden of kennissen. Ook deze kennis brengt het weer aan bij een ander, waardoor samen veel huishoudens kunnen worden voorzien van radiatorfolie.

Aanmelden voor deze gratis radiatorfolie kan echter nu ook al! Stuur dan een e-mail naar info@nmcx.nl. Radiatorfolie is een goed voorbeeld van een aanpassing waarmee eenvoudig en snel energie kan worden bespaard. In een gemiddeld huishouden kan de gasbesparing door radiatorfolie oplopen tot circa 44 m3 gas per jaar, wat jaarlijks ruim € 27,- in de energiekosten scheelt.

WATTstrijd Bij de vorige edities van het Energiecafé ging een aantal huishoudens de strijd aan om zoveel mogelijk energie te besparen in een maand tijd. Tijdens het Energiecafé op 19 maart worden de winnaars van de laatste 'WATTstrijd' bekendgemaakt. Daarnaast wordt ook meteen weer de volgende WATTstrijd gestart. De winnaar krijgt een weekend aangeboden in Dwingeloo: met het hele gezin in een trekkershut op de Meistershof.