Fair Play certificaat voor DIOS

NIEUW-VENNEP Topscheidsrechter Tom van Sichem, een quiz met gele en rode kaarten, officiële handtekeningen en een grote taart. Het was zaterdag 28 maart even groot feest in de kantine van DIOS in Nieuw-Vennep. Die dag vond de ondertekening plaats van het ARAG-KNVB Fair Play certificaat.

Dit certificaat werd uitgereikt op basis van het Fair Play principe zoals dat opgenomen is in het DIOS beleidsplan Arbitrage. Zowel het beleidsplan als de uitvoering hiervan binnen de vereniging waren voor de KNVB aanleiding het certificaat toe te kennen.

Dat laatste gebeurde aansluitend aan een gecombineerde voetbal- en scheidsrechterquiz. Daarbij moest het (jonge) publiek in de kantine aan de hand van wedstrijdbeelden beoordelen of de overtreding met geel of rood bestraft moest worden.

De handtekeningen werden gezet door Tom van Sichem, Hans Buitenhuis (bestuurslid West 1, verantwoordelijk voor scheidsrechterzaken) en Peter Damen (voorzitter DIOS). De voetbalvereniging mocht meteen een goed gevulde tas met scheidsrechterspullen in ontvangst nemen en het bijbehorend fair play bord.